In English
blandlåda

SPRING WINE VINLÅDA ITALIEN

Vi har valt ut sex stycken viner från vårt exklusiva restaurangsortiment som representerar det ursprungstypiska i varje region. En dryckesresa från den krispiga Alpluften i Alto Adige till Kampaniens varma slätter. Vi har 54 stycken vinlådor tillgängliga i beställningssortimentet.

Alkoholhalt: 13,5 % vol. | Art.nr: 70060 | Volym: 6 fl à 750 ml, 4500 ml | Pris: 1230 kr

Klicka här för att beställa

Vinlådan innehåller följande viner:

2018 Barbera d’Asti Valdevani, DOCG Barbera d’Asti
Generöst och mjukt med doft och smak av röda bär. Ett mycket balanserat vin gjort på 100% barbera, med lång komplex eftersmak och eleganta pigga syror. Mauro Sebastes vingårdar ligger i hjärtat av Piemonte med 20 hektar spridda i Langhe och Roero.

2016 Turmhof Lagrein, DOC Südtirol Alto Adige
Trots sitt tyska namn är Turmhof synnerligen italienskt. Den lokala druvan lagrein bryr sig inte om hur landsgränserna är dragna. Fram till 1919 var nämligen Alto Adige österrikiskt och hette Sydtyrolen. Detta vin är ett perfekt exempel på lagreindruvans unika karaktär med toner av plommon, körsbär och mörk choklad.

2017 Torre del Falasco Valpolicella Ripasso Superiore, DOC Valpolicella Ripasso
En klassisk och elegant Ripasso Superiore på 70% corvina och 30% rondinella. Vid den andra jäsningen tillförs skalen från framställningen av Falasco Amarone för att öka komplexiteten och alkoholstyrkan. Därefter lagras vinet på små och stora ekfat i nio månader.

2016 Nipozzano Riserva Chianti Rúfina, DOCG Chianti Rúfina
En av familjen Frescobaldis mest betydelsefulla egendom är Castello di Nipozzano, som ligger norr om Florens. Här produceras vår fina Chianti Rúfina på en blend av 90% sangiovese och 10% av bland annat malvasia nera, colorino, merlot och cabarnet sauvignon. Det är mogna bär, tobak, mocka och kryddor. Ett balanserat och elegant vin med lång komplex eftersmak. Toscana i en flaska helt enkelt.

2014 Taurasi DOCG, DOCG Taurasi
Aglianico, som odlas främst i Basilicata och Campania, är en av druvorna i den italienska ”treenigheten”, tillsammans med sangiovese och nebbiolo. Aglianicos förmåga att producera högkvalitativa viner har gett den epiteten ”the Barolo of the South” Vår Taurasi på 100% aglianico är inget undantag.

NV Dubl Brut
Ett spännande mousserande vin gjort på druvan Falanghina, vars proveniens sträcker sig ända tillbaka till antiken. Här har producenten Feudi San Gregorio samarbetat med Anselme Selosse från Avize, Champagne. Vinet får jäsa en andra gång på flaska enligt den traditionella metoden och får ligga på sin jästfällning under minst 18 månader. Det ger en torr, elegant, frisk och generös smak med fin mousse. Fräscha toner av citrus, mogna gula äpplen och aprikos samsas i smakpaletten.

Klicka här för att beställa
Liknande artiklar Se alla artiklar
Se alla artiklar