In English

Quinta do Vallado Reserva Field Blend

Tillfällig nyhet! Quinta do Vallado är en av de producenter som satt Portugal på vinkartan. Den 9 september släpps Quinta do Vallado Reserva Field Blend 2018 i Systembolagets tillfälliga sortiment. Det här är ett lysande exempel på producentens storhet.

Klicka här för att köpa

360 buteljer | Nr 94633 | 349 kr | 14,5 % vol. | 750 ml

Portugal har länge varit ett vinland som ansetts oerhört underskattat och de portugisiska vinerna har ofta lyst med sin frånvaro på vinfantasternas bord. Quinta do Vallado är dock ett undantag som ständigt uppmärksammats och hyllats för sin fantastiska kvalitet. Har det varit någon producent från Portugal har det ofta varit Quinta do Vallado. Tillsammans med fyra andra producenter från Dourodalen har de under namnet Douro Boys satt regionen på kartan även för röda och vita bordsviner av världsklass.

QUINTA DO VALLADO RESERVA FIELD BLEND 2018

Quinta do Vallado Reserva Field Blend 2018 är gjord på handplockade druvor från 60-100 år gamla vinstockar. Som namnet avslöjar är det just en field blend från en utvald vingård. Druvorna avstjälkades och selekterades innan en tredjedel fottrampades i öppna lagares, resten pressades varsamt för att sedan vinifieras i ståltank. Efter den malolaktiska jäsningen blandades vinet ihop och lagrades slutligen 18 månader på franska barriquer.

Doften är djup, komplex och nyanserad med toner av mörka bär, plommon, fikon, tobak och kryddiga inslag från faten. Smaken är fyllig och generös med tydlig tanninstruktur och en lång, nyanserad eftersmak. Passar till stekt och grillat nöt- och lammkött, mustiga grytor samt lagrade hårdostar.

QUINTA DO VALLADO

Quinta do Vallado grundades redan år 1716 av den legendariska Dona Maria Antónia Adelaide Ferreira. Under 170 år producerades och såldes portvin under varumärket Casa Ferreira, men år 1993 togs beslutet att sälja varumärket och restaurera de gamla vingårdarna. Omfattande nyplanteringar gjordes för att även kunna producera bordsviner, vilket var kontroversiellt i portvinsdalen Douro. Idag står Quinta do Vallado som en av regionens mest respekterade och prisbelönta producenter av både bordsvin och portvin. Egendomen är fortfarande i familjen Ferreiras ägo och förfogar över sammanlagt 65 hektar i Cima Corgo samt 35 hektar ekologiskt certifierade vingårdar i Douro Superior.

Läs mer om dryckestrender och våra nyheter