In English

Quinta do Vallado

Portugal har länge varit ett vinland som ansetts oerhört underskattat och de portugisiska vinerna har ofta lyst med sin frånvaro på vinfantasternas bord. Quinta do Vallado är dock ett undantag som länge har uppmärksammats och hyllats för sin fantastiska kvalitet, redan på instegsnivå. Har det varit någon producent från Portugal har det ofta varit Quinta do Vallado. Egendomen grundades redan år 1716 av den legendariska Dona Maria Antonia Adelaide Ferreira, en kvinna som vid sin makes bortgång fortsatte arbetet att lägga grunden för vinodlingen i Dourodalen. Mellan 1818 och 1987 producerades och såldes portvin under varumärket Ferreira, innan varumärket såldes vidare. Egendomen fortsatte dock att vara i familjen Ferreiras ägo.

År 1993 togs beslutet att renovera de gamla vingårdarna. Samtidigt bedrevs omfattande nyplanteringar för att möjliggöra produktionen av bordsviner, ett kontroversiellt beslut i Douro. Idag förfogar Vallado över sammanlagt 65 ha i Cima Corgo samt 35 ha ekologiskt certifierade vingårdar i Douro Superior.

Quinta do Vallado drivs idag av João Ferreira Àlvares Ribeiro och Fransisco Ferreira som också är gårdens vinmakare. Tillsammans med fyra andra producenter från Dourodalen har de under namnet Douro Boys satt regionen på kartan även för röda och vita bordsviner av världsklass.

VÅRA VINER FRÅN QUINTA DO VALLADO PÅ SYSTEMBOLAGET