In English

Psst Don’t Tell Gary!

McPhersons vinmakarteam med Jo Nash i spetsen har här gjort ett vin som är för bra för att controllern ska godkänna det!

Dtg Liggande

Don’t Tell Gary har vinmakaren bara använt sig av löjligt dyra Shirazdruvor från de bästa plättarna man har, löjligt dyra franska ekfat, vinet har fått ligga där i 12 månader! Så drick och njut, men Don’t tell Gary about it!

Druvorna kommer från en ”single vineyard” i det bergiga Grampians, shirazdruvorna från denna vingård ger elegans och mycket fruktpower. Druvorna har jäst med vildjäst i öppna tankar och har handpumpats 2 gånger per dag under de första 10 dagarna. När den första jäsningen avslutats flyttas vinet över på 500 liters franska ekfat, (80% nya, 20% 1 år gammal) där den malolaktiska jäsningen sker. 12 månader senare buteljeras vinet

Detta resulterade i en generös doft med inslag av mörka mogna körsbär, blåbär, eukalyptus och kryddor. Smaken är härligt fruktig med mjuka taniner och inslag av körsbär, blåbär, eukalyptus och integrerad ekfatskaraktär. Lång eftersmak.

Du serverar DTG till grillade rätter av lamm, nöt eller vilt. Eller bara att avnjuta precis som det är!

Du kan beställa Don’t Tell Gary här!

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept