Piccini Toscana
Vintips: Apothic Red box
Apothic Red Box – hitta din närmsta Systembolagsbutik
Doft: Generös, kryddig och mycket varm fruktig doft av plommon och björnbär med en touch av vanilj och mocca från eken.
Smak: Fyllig och rund smak. Vinet har en kryddig, varm söt-fruktighet med toner av björnbär och mörka plommon. Stort vin med mjuka tanniner och en touch av vanilj i eftersmaken.
Passar till: Smakrika rätter med grillat kött, spare ribs och hamburgare. Går alldeles utmärkt att dricka i baren då det har en varm och mjuk stil.
Vinifiering: Druvorna kommer från de centrala delarna av Kalifornien, främst Lodi området. Varma och soliga dagar gör att druvorna mognar till maximal potential och de svala nätterna behåller syran och fräschören.
PLOCKMAT FÖR MINGEL
Vintips: Apothic Red
8 pers
Parmaskinka och ost
Ingredienser:
8 skivor parmaskinka
200 g Cambozolaost
16 cocktailtomater
1 kruka basilika
Tunna spett
Gör så här:
Skär osten i tärningar, trä på spett, lägg på fat med skinkan och basilika.
Minipizza
Ingredienser:
8 x 1 dm stora pizzor av färdig pizzadeg
3 gula lökar, hackad
3 msk smör
1 burk sardeller (ca 20 st)
150 g mozzarella
Färsk timjan
16 svarta oliver av Kalamatatyp, urkärnade
1,5 dl crème fraiche
1 bit parmesan
2 msk olivolja
Flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 220 C. Kavla ut degen och ta ut 8 pizzor med hjälp av utstansare eller upp- och nervänt glas. Fräs löken mjuk och gyllene i smör. Låt löken svalna. Bred pizzorna med ett tunt lager av crème fraiche, därefter löken, sardeller och oliver. Toppa med mozzarella och grädda i mitten av ugnen tills pizzorna får en härlig färg.
Tunnskuren oxfilé med dressing
Ingredienser:
300 g oxfilé skuren i tunna skivor eller bankad tunn mellan plastfilm
2 msk fransk senap
1 dl blekselleri, finhackad
2 vårlökar, skivade
2 msk kapris
1 dl olivolja, gärna kallpressad jungfruolja
1 citron (saften av)
1 dl parmesanost
Salt, svartpeppar
Gör så här:
Pensla ett stort fat med senap, lägg ut de tunna skivorna av oxfilén på fatet. Strössla med selleri, vårlök och kapris, pressa citronsaft över. Ringla över olivoljan och riv ner parmesanosten. Avsluta med salt och peppar från kvarnen.
Vintips: Apothic Red