In English

Plantation Vintage Venezuela 2010 – Under the Sea Collection

Plantation Vintage Venezuela

Plantation fortsätter sin vintageresa genom romvärldens paradisiska länder. Omtalade samlarserien Under the Sea blir nu komplett i och med lanseringen av den sjätte och sista buteljeringen – Plantation Venezuela Vintage 2010. Utgåvan är en hyllning till Venezuelas fascinerande terroir och långa men något anonyma romhistoria. Denna exceptionella vintage-buteljering, som är blandad av 22 fat med noggrant utvald Venezuelarom, blir den första Plantation-lanseringen från Venezuela sedan 1992. Plantation Venezuela Vintage 2010 släpps i beställningssortimentet den 1 mars i 312 exemplar om 700 ml för 799 kr.

Klicka här för att beställa

Nr 50378 | 799 kr | 52 % vol. | 700 ml

Vintage Venezuela 2010 har lagrats på bourbon-fat i lagerhusen hos Destileria Sofa under åtta år. De 22 faten, som valts ut av Plantations grundare och Master Blender Alexandre Gabriel, fick sedan göra en båtresa till Javrezac, där spriten drogs om till franska ekfat för ytterligare fyra års lagring. Dubbellagringen, som är Plantations signum, har skapat en djup, uttrycksfull komplex 12-årig Venezuelarom. Det är en självsäker rom som speglar mångfalden i Venezuelas terroir och hantverksskickligheten hos destillatörerna på Destileria Sofa.

Doften är djup med inslag av muskot, honung, vanilj och mandarin. Vi hittar också toner av kokos, paranötter och kaffe med lätt blommiga toner. Smaken är fyllig med tydlig ekkaraktär, jordnötter, annanas, svartpeppar och crème brûlée. Romen har en lång och torr eftersmak och här samsas toner av hasselnöt och läder med mango, apelsin, banan och vildklöver.

Det är spännande att kunna lansera en limiterad rom från Venezuela som hyllar deras klassiska stil och lyfter fram traditionella smaker, säger Hugo Simberg, Produktchef Spring Wine & Spirits.

Plantations Under the Sea Collection är en samlarserie med exklusiv rom från en specifik årgång som fångar terroir och historia från respektive land. Faten har valts ut av Alexandre Gabriel i samarbete med lika besjälade romproducenter vid de olika destillerierna. Varje buteljering i serien har försetts med en etikett och förpackning som lyfter fram ett havslevande djur från regionen. Venezuela 2010 pryds av den magnifika fläckiga örnrockan som med sin långa nos, piskformade svans och vita fläckar är en symbol för Venezuela. Syftet med Under the Sea är att Plantation vill få romentusiaster över hela världen att upptäcka och omfamna det unika djurlivet under ytan och känna kärlek och respekt till den vilda och ömtåliga naturen.

Plantation Rum
Plantation ägs och drivs av Alexandre Gabriel. Hans okuvliga entusiasm, upptäckarglädje och ständiga experimentlusta har gjort honom till en av romvärldens mest respekterade masterblenders. Plantations kvalitetsarbete utmärks av Alexandres särskilda metod att välja ut de bästa faten och sedan låta rommen mognadslagra i både det land där den destillerats och sedan i västra Frankrike, där klimatet är lite svalare. Alexandre äger även Maison Ferrand och Citadelle Gin. Plantations Vintageserie är en jordenruntresa som låter oss uppleva hur riktigt högklassig rom uttrycker traditioner, terroir och tillverkningsmetoder. Läs mer om Plantation här.

Läs mer om dryckestrender och våra senaste nyheter