In English

plantation rum

Plantation Rum är ett nära samarbete mellan de bästa romproducenterna i Karibien, Syd- och Centralamerika. 

Från Västindien till förädling i Frankrike

Plantation Rum är resultatet av ett nära samarbete mellan de bästa romproducenterna i Karibien, samt Syd- och Centralamerika. Cognac Ferrand (läs om firman på separat plats) väljer noggrant ut den bästa rommen från de bästa producenterna. Rommen mognadslagras i produktionsregionen och skeppas sedan över till Frankrike för den slutliga förädlingen.

Uppfinningsrikedom skapade hyllad rom

Alexandre Gabriel, ägaren till Cognac Ferrand, hittade för många år sedan några gamla fat med rom av varierande ursprung. Den extraordinära komplexiteten och mognaden, som rommen visade efter några års lagring, gjorde Alexandre nyfiken på att lära mer om skillnader mellan regioner och ”terroir”, ett ord fransmän använder om den karaktär som jordmån, råvara, framställning och klimat ger slutprodukten. Fram tills rätt nyligen konsumerades den lagrade rommen av konnässörer som köpte den från firmor som specialiserat sig på exklusiva kunder. Den användes också för att ge mer kvalitet åt rom baserad på Rhum Industriel. Alexandre började buteljera rom med geografisk ursprungsbeteckning och årgång. Varumärket Plantation Rum var fött!   I dag använder man sig av destillat från minst åtta regioner: Trinidad, Barbados, St Lucia, Jamaica, Grenada, Guyana, Nicaragua och Panama. Utöver årgångsrom producerar man också s k blends av destillat med olika ålder och ursprung.

“VÄLJER NOGGRANT UT DEN BÄSTA MÖRKA ROMMEN”

Plantation Rum