In English

Plantation Single Cask 2021 Panama 14 Years rye whiskey cask New York Distilling Company

Nu släpper vi ett begränsat antal av Plantation Single Cask 2021 Panama 14 Years rye whiskey cask New York Distilling company och ger vi våra följare och prenumeranter förtur att köpa. Det här en unik romupplevelse från 14 års lagring fördelat mellan bourbonfat i Panama, cognacsfat i Frankrike och slutligen rye whiskey-fat.

Klicka här för att beställa

Art.nr: 5509201 | Pris 799 kr | Alk.halt: 51,9 % vol. | Volym: 700 ml

Plantations ägare Alexander Gabriels okuvliga entusiasm, upptäckarglädje och ständiga experimentlusta har gjort honom till en av romvärldens mest respekterade masterblenders. Singelfats-utgåvorna är några av de bästa exemplen på hans kreativitet. Plantations kvalitetsarbete utmärks av Alexandres särskilda metod att välja ut de bästa faten och låta rommen mognadslagra i både det land där den destillerats och i västra Frankrike, där klimatet är lite svalare. De unika utgåvorna har blivit oerhört eftertraktade samlingsobjekt.

Som namnet antyder lagras Plantation Single Cask 2021 Panama 14 Years rye whiskey cask New York Distilling Company i 14 år. Först lagras den i elva år på gamla bourbonfat i tropiskt varma Panama, sedan ytterligare två år på gamla cognacsfat i Frankrike och sedan avslutningsvis ett år på fat som tidigare huserat rye whiskey från New York Distilling Company.

Det ger en komplex, fruktig och kryddig doft med toner av röda äpplen, råg, lite lack, honungsrostad mandel, sesam, hasselnöt och nougat. Smaken är djup och följer doftens aromer men bjuder på ännu mer frukt i form av torkat fikon, apelsin samt inslag av fudge och rostad mandel.

Nu släpper vi 204 flaskor och ger våra följare förtur genom att först lansera den under hemligt artikelnummer. Det betyder att den inte är sökbar på namn på Systembolagets hemsida.

PLANTATION RUM
Plantations ägare Alexandre Gabriels okuvliga entusiasm, upptäckarglädje och ständiga experimentlusta har gjort honom till en av romvärldens mest respekterade masterblenders. Plantations kvalitetsarbete utmärks av Alexandres särskilda metod att välja ut de bästa faten och sedan låta rommen mognadslagra i både det land där den destillerats och sedan i västra Frankrike, där klimatet är lite svalare. Läs mer om Plantation här.

ROMTRENDEN
Så här svarar vår produkchef Hugo Simberg på frågan om varför han tror att rom bara tycks öka i popularitet:
– Rom är världens vanligaste spritsort och variationen gällande smakprofil, ursprung och användningsområde är (nästan) oändlig. Det är därför en tacksam sprit att nörda in sig på, det finns så otroligt mycket kvalitativ rom. Samtidigt är det också en givande sprit för nybörjaren, både som drinkbas och att avnjuta som den är.

Läs mer om dryck i allmänhet och våra nyheter i synnerhet