In English

Pierre ferrand dry curaçao

Upptäck ett av beställningssortimentets bäst bevarade hemligheter

pierre ferrand dry curaçao

Hantverksmässigt framställd och inspirerad av recept från 1800-talet. Fyllig smak av bitter-söt apelsin, marsipan och mandlar. Serveras som avec med en isbit eller till glassen. Klicka här för att komma till beställningssidan


I Pierre Ferrand Dry Curaçao återfinns en delikat smak av bitter-söt apelsin och toner av hasselnöt, sötmandel och marsipan. Serveras med en isbit som avec. Tips att doppa en jordgubbe i Pierre Ferrand Dry Curaçao, sockra och servera.


Idén att skapa Pierre Ferrand Dry Curaçao kom till när cocktailhistorikern David Wondrich utmanade Alexandre Gabriel, Master Blender på Maison Ferrand, att göra en äkta fransk Curaçao som den gjordes på 1800-talet. Gabriel började prova flera olika varianter av Curacao och Triple Sec från 1800-talets början och hittade mer än 50 olika originalrecept. Där kommer inspirationen ifrån och resultatet blev Pierre Ferrand Dry Curaçao, en traditionell fransk ”triple sec” med tre separata destillat av kryddor och ”sec” eller bittern och cest av apelsin. Långsamt destillerat på Copper Pot Stills. Allt blandat med brandy och Ferrands egna cognac innan slutlagring på franska ekfat.

Se film här om framställningen av Ferrand Dry Curaçao


PIERRE FERRAND DRY CURAÇAO
ART.NR: 86659. PRIS: 383KR. VOL: 70CL. ALK: 40%. PRODUCENT: MAISON FERRAND

Liknande innehåll Se fler nyheter
Se fler nyheter