In English

Piccini – Prestigefyllt tillskott för Spring Wine & Spirits

Piccini

Från och med årsskiftet breddar vi på Spring Wine & Spirits vår portfölj med den italienska vinproducenten Piccini. Det nya partnerskapet innebär att vi får full distribution för den svenska marknaden genom både Systembolaget och horeca.

Det anrika vinhuset är känt för sin innovationsförmåga och kontinuerliga dynamik. Förutom Piccinis egna varumärke med samma namn, ingår även Valiano, Torre Morra och Villa al Cortile i deras sortiment. Vinerna kompletterar Spring Wine & Spirits portfölj med prisvärda kvalitetsviner från Toscana och Etna på Sicilien.

Vi är enormt stolta över att äntligen kunna presentera vårt senaste tillskott i portföljen. Piccini är ett prestigefyllt vinhus och deras långa erfarenhet och kunskap ger prisvärda viner av hög kvalitet. Vi ser väldigt positivt på det kommande samarbetet och ser fram emot att få dra igång årets provningar och event, säger Åsa Rosvall, Senior Brand Manager på Spring Wine & Spirits.

Villa Al Cortile
Villa Al Cortile
Valiano

Piccinifamijen är verksamma i hjärtat av Chianti och deras viner representerar mycket av det nya moderna Chianti, dock alltid med stor respekt för ursprunget. Vinhuset har en lång och anrik historia som tog sin början redan 1882 när Angiolo Piccini började framställa vin med endast 7 hektar till sitt förfogande. Idag drivs vinhuset av fjärde generationen Piccini genom syskonen Mario och Martina Piccini, som nu förfogar över 400 hektar fördelade på fyra egendomar runt om i Toscana. Läs mer om vinerna HÄR.

Restaurangkund? Kontakta din säljare för mer information!

Läs mer om dryckestrender och nyheter