In English

Ny miljöanpassad kork för Apothic Red Winemaker’s Blend Tetra

Varje år hamnar mer än åtta miljoner ton plast i natur och hav. För att förebygga detta lanseras nästa år en helt ny typ av miljöanpassad kork på tetraförpackningar och PET-flaskor. Vi är dock ute i god tid för Apothic Red Winemaker’s Blend på tetra och lanserar denna kork redan nu. Här ser du hur du öppnar den.

Ny miljöanpassad kork minskar mängden plast i naturen

Varje år hamnar mer än åtta miljoner ton plast i natur och hav. För att förebygga detta har EU beslutat om ett nytt direktiv – engångsplastdirektivet. Det innebär att korken på tetraförpackningar och PET-flaskor nu ska sitta fast vid halsen av förpackningen. Direktivet införs i samtliga medlemsländer från juli 2024. Vi tycker dock att det är onödigt att vänta med något så bra och lanseras därför denna miljöanpassade kork för Apothic Red Winemaker’s Blend redan nu.

Så här hanterar du den nya korken

öppna korken

stänga korken

återvinna förpackningen

Apothic red winemakers blend

Apothic Red Winemaker’s Blend 2020 har en generöst fruktig och kryddig karaktär med toner av plommon, björnbär, blåbär, vanilj och kryddnejlika. Smaken är fyllig och mjuk och passar till grillat kött, hamburgare eller som sällskapsdryck. Det omåttligt populära vinet finns i Systembolagets fasta sortiment.

Vinet är gjort på druvorna zinfandel, merlot, syrah och cabernet sauvignon. Druvorna kommer från de centrala delarna av Kalifornien, franför allt från områden kring Lodi. Varma och soliga dagar gör att druvorna mognar till maximal potential och de svala nätterna gör att syra och fräschör bevaras.

Resultatet är ett vin med generöst fruktig och kryddig doft med toner av plommon, björnbär, blåbär, vanilj och kryddnejlika. Smaken är fruktig, fyllig och mjuk. Passar perfekt som sällskapsdryck eller till grillat kött och hamburgare.

Debbie Juergenson är vinmakaren bakom Apothic Red Blend. Druvsorterna fick jäsa var för sig under sju dagar vid cirka 28 grader. Därefter blandades vinet och lagrades på ståltank med nya ekstavar av både amerikansk och fransk ek.

Klicka här för att köpa
Läs mer om dryckestrender och våra nyheter