In English

Apothic Red Winemaker’s Blend nu på tetra

Nu lanseras det omåttligt populära vinet Apothic Red Winemaker’s blend även på tetra. Vinet har en generöst fruktig och kryddig karaktär med toner av plommon, björnbär, blåbär, vanilj och kryddnejlika. Smaken är fyllig och mjuk och passar till grillat kött, hamburgare eller som sällskapsdryck. Finns i Systembolagets fasta sortiment.

Klicka här för att köpa

Nr 2142 | 111 kr | 13,5 % vol. | 750 ml

Apothic Red Blend 2020 är gjord på druvorna zinfandel, merlot, syrah och cabernet sauvignon. Druvorna kommer från de centrala delarna av Kalifornien, franför allt från områden kring Lodi. Varma och soliga dagar gör att druvorna mognar till maximal potential och de svala nätterna gör att syra och fräschör bevaras.

Resultatet är ett vin med generöst fruktig och kryddig doft med toner av plommon, björnbär, blåbär, vanilj och kryddnejlika. Smaken är fruktig, fyllig och mjuk. Passar perfekt som sällskapsdryck eller till grillat kött och hamburgare.

Debbie Juergenson är vinmakaren bakom Apothic Red Blend. Druvsorterna fick jäsa var för sig under sju dagar vid cirka 28 grader. Därefter blandades vinet och lagrades på ståltank med nya ekstavar av både amerikansk och fransk ek.

APOTHIC WINES

Vinerna från Apothic Wines är inspirerade av Apotheca, en mystisk plats där man i 1200-talets Europa tillverkade och lagrade dåtidens viner. Vinerna från Apothic är smakrika, sammetslena och lätta att älska. Vinmakarna tar fram det bästa av varje druvsort och skapar viner med smakrikedom, lätthet och kryddighet. Läs mer om Apothic här.

Här kan du läsa mer om dryck och våra nyheter