In English

Nashville Stories Red Velvet blend – ekologisk box

Jill Johnsons vinserie Nashville Stories utökas nu med en ekologisk box. Nashville Stories Organic Red Velvet blend är ett fruktigt, lent och lagom kryddigt rött vin från Italien.

Klicka här för att köpa/beställa

Art.nr: 55284 | Pris 229 kr | Alk.halt: 12,5 % vol. | Volym: 3000 ml

Jill Johnsons serie Nashville Stories består av matvänliga viner som bäst avnjuts i gott sällskap. Sedan tidigare finns tre viner på flaska: ett smakrikt rött, ett fräscht vitt och en fruktig prosecco. Nu lanseras seriens första box: ekologiska Nashville Stories Red Velvet blend från Italien. Precis som seriens övriga viner är det här ett vin som passar mat med inspiration från både Nashville och Medelhavet.

Under våren 2021 slutförde Jill sin sommelierutbildning och kunde fira med att ta fram Nashville Stories senaste tillskott. Nashville Stories Red Velvet blend är en blandning av ekologiskt odlade montepulciano, merlot och sangiovese. Resultatet är ett vin med generös doft av körsbär, plommon och björnbär och medelfyllig, fruktig och välbalanserad smak med fin kryddighet och mjuka tanniner. Med sin aptitretande fruktighet och mjuka smak gör sig vinet allra bäst till charkuterier, smakrika kycklingrätter, lättare rätter på nöt- eller fläskkött samt krämig moussaka.

-Vin är en passion för mig och att nu kunna introducera ett nytt rött vin på box känns fantastiskt roligt. Tanken bakom är precis som med alla Nashville Stories-viner, att det ska vara ett vin som passar flera olika tillfällen och smaklökar. Det nya vinet är inte fullt så kraftigt som mitt tidigare röda vin på flaska, men dess fruktiga stil gör att det passar till många typer av maträtter och stunder med nära och kära, säger Jill Johnson.

Jill Johnson är framför allt känd för sin kärlek till musiken men har utvecklat ett allt större mat- och vinintresse. Utöver Nashville Stories-vinerna har hon även släppt flera kokböcker. Läs mer om Nashville Stories här.

Här kan du läsa mer om dryckestrender och våra nyheter