In English

NASHVILLE STORIES

Jill Johnson har blivit känd för sin kärlek till musiken men har även utvecklat ett allt större intresse för mat och dryck.

– Jag har alltid älskat matlagning och är väldigt intresserad av hur mat och dryck går att kombinera tillsammans. Det är inte heller någon hemlighet att USA ligger mig varmt om hjärtat. Nashville Stories kändes därför som ett naturligt nästa steg efter att jag släppte min första kokbok, säger Jill Johnson

Under hösten 2020 påbörjade Jill sin resa mot att bli sommelier för att fördjupa sina kunskaper om ädla drycker.

NASHVILLE STORIES BIANCO

Efter succén med hennes röda vin Nashville Stories och Nashville Stories Prosecco är det nu dags för Nashville Stories Bianco, ett torrt, friskt vin från Piemonte med pigg syra och fruktiga toner. Vinet består av en blend på druvorna cortese, moscato, chardonnay och sauvignon blanc, typiskt för den norditalienska regionen.

Nashville Stories Bianco passar till vit fisk, skaldjur eller kyckling samt tonfisksallad, krämiga pastarätter och risotto. Det kan även drickas som aperitif eller serveras på egen hand, gärna väl kylt.

NASHVILLE STORIES RED BLEND

Nashville Stories Red Blend är ett fylligt, rött vin från Kalifornien med en varm, generös doft och smak av solmogna bigarråer och björnbär. Den spännande blenden består av druvorna petite sirah, tannat, teroldego och zinfandel.

Vinets inslag av vanilj och smörkola matchar väl det amerikanska kökets smakrepertoar med BBQ, chilihetta, rökighet och sötma. Det är även en perfekt partner till smakrika, mustiga långkok eller lagrade ostar.

NASHVILLE STORIES PROSECCO

Prosecco är ett ursprungsskyddat mousserande vin från norra Italien, druvorna odlas i Veneto-regionen, närmare bestämt i Conegliano och Valdobbiadene, uppe i bergen strax norr om Treviso. Druvan som används heter Glera. Vinstilen har blivit så populär att det idag exporteras till stora delar av världen, inte minst till USA.

Nashville Stories Prosecco Brut har en fräsch och fruktig doft av gröna äpplen, päron och mandelmassa. Smaken är torr, frisk och balanserad med inslag av äpplen, päron, citrus och ett fruktigt och fräscht avslut. Passar som aperitif och sällskapsdryck samt till lättare rätter på fisk, skaldjur eller grönsaker. Dessutom är bubblet perfekt till buffé och småplock.

Våra viner från Nashville Stories på Systembolaget