In English

Jill Johnson lanserar vin: Nashville Stories

Jill Johnsons vin Nashville Stories Red Blend är ett fylligt, rött vin från Kalifornien med en varm, generös doft och smak av solmogna bigarråer och björnbär. Den spännande blenden består av druvorna petite sirah, tannat, teroldego och zinfandel. Det här är Jill Johnsons första vin och precis som uppföljarna i Nashville-serien gör sig vinet allra bäst till god mat, musik och sällskap.

Den folkkära sångerskan, som bland annat synts i egna tv-programmet Jills Veranda, Så mycket bättre och Melodifestivalen, har sedan lång tid tillbaka varit intresserad av mat och dryck. 2014 släppte hon sin första kokbok, Country Cooking med Jill i Nashville. I vår kommer nästa, Jill & Marias Taverna, med medelhavsmat från Kreta.

– Jag har alltid älskat matlagning och är väldigt intresserad av mat och dryck, och hur dessa två går att kombinera tillsammans. Det är det ju inte heller någon hemlighet att USA ligger mig varmt om hjärtat. Nashville Stories kändes därför som ett naturligt nästa steg efter att jag släppte min första kokbok, säger Jill Johnson.

– Det var Jill som kontaktade oss med frågan om vi ville samarbeta. Valet föll på Spring Wine & Spirits tack vare att vi jobbar långsiktigt, har stor kunskap och stort engagemang och att vi har bra partnerproducenter och kunder, vilket förstås känns jättekul, säger innovationschef Carina Tidén.

NASHVILLE STORIES RED BLEND

Smakbeskrivning: Nashville Stories är ett fylligt, rött vin från Kalifornien med en varm, generös doft och smak av solmogna bigarråer och björnbär. Vinets inslag av vanilj och smörkola matchar väl det amerikanska kökets smakrepertoar med BBQ chilihetta, rökighet och sötma, dvs grillat i alla former, smakrika, mustiga långkok eller lagrade ostar.

Finns i Systembolagets beställningssortiment art.nr 72113-01

Liknande innehåll Se fler nyheter
Se fler nyheter