In English

House Of Dagmar Klär Anna De Codorníu-flaskan I Sommar

Det spanska vinhuset Codorníu och det svenska modehuset House of Dagmar inleder ett designsamarbete inför sommaren 2018. Med inspiration hämtad från den moderna kvinnan, konst och natur har Dagmar klätt flaskan i rosa tulpaner mot en djupgrön bakgrund. Precis samma mönster som kommer att rama in Dagmars sommarkollektion kommer att smycka premiumcavan Anna de Codorníu. Flaskan finns i butik från och med 1 maj och kommer då även gå att beställas.

Anna Dagmar Lang

Lagom till sommaren inleder vinhuset Codorníu ett blomstrande samarbete med House of Dagmar som resulterat i en exklusivt framtagen flaska för Spaniens mest sålda premiumcava, Anna de Codorníu – klädd i House of Dagmars sommarkollektion.

– I vår design vill vi involvera alla aspekter av den moderna kvinnan -hon attraheras av både konst, kultur och natur. Hon är medveten om vad hon bär, liksom vad hon dricker. Därför känns det kul att kunna göra ett samarbete där det bästa av två världar möts – cava och mode, säger Sofia Wallenstam, en av de tre systrar som startade House of Dagmar 2005.

Cavan med House of Dagmars mönster kommer säljas i en begränsad upplaga och lanseras på Systembolaget i mitten av maj.

Om vinet
Anna de Codorníu är en premiumcava som får sin torra och eleganta stil från Chardonnay-druvan. Doften är full av behagliga toner av tropiska frukter som ananas, men innehåller även inslag av citrusfrukter, av grapefrukt och lime. Smaken är behagligt avrundad, torr och fräsch – och även här träder citrustonerna fram. Den eleganta smaken gör vinet lämpligt som aperitif och till lätta fisk- och skaldjursrätter. Varför inte till sushi, sashimi eller milt kryddad carpaccio? Anna de Codorníu tillhör toppsäljarna inom premiumcava på den spanska hemmamarknaden och är sedan sommaren 2016 dessutom ekologisk.

Fakta: Anna de Codorníu Organic Brut
Ursprung: Spanien, Katalonien | Producent: Codorníu, Spring Wine & Spirits AB|
Druvor: : Chardonnay 70%, Parellada 15 % och Macabeo/Xarel-lo 15% | Alkoholhalt: 11,5% vol | Art.nr: 736901 | Pris: 109 kr flaska 75 cl |Distribution: Systembolagets ordinarie sortiment. Den limiterade designen släpps 1 maj.

Liknande innehåll Se fler nyheter
Se fler nyheter