In English

Cono Sur Organic Pinot Noir

Nu finns ekologiska ”cykelvinet” Cono Sur Organic Pinot Noir på Systembolaget – här kommer ett passande recept!

cs-org

Cono Sur Organic Pinot Noir. Handplockade ekologiska druvor som en praktfull koncentration med inslag av körsbär, hallon och en välintegrerad ekfatston. Passar till smakrika pastarätter, fisk och lagrade ostar.
Art.nr: 4641 75CL 99KR 14% springwine.se

Här kommer ett passande recept till Cono Sur Organic Pinot Noir. Vinet hittar du på Systembolaget här!

LASAGNE MED ZUCCHINI OCH TOMAT

INGREDIENSER
4 pers

Köttfärssåsen


GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 C.

2. Fräs lök och vitlök mjuka i litet olivolja. Sätt åt sidan på ett fat. Bryn nötfärsen. Tillsätt lökfräset och zucchinin, tomatpuré, sambal oelek och svartpeppar. Smula ner oregano/basilika. Fräs samman hastigt och tillsätt vatten.

3. Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet och vispa i mjölken, litet i taget. Koka upp och låt sjuda på svag värme under omröring, tills såsen tjocknar. Rör då ner 2 dl riven ost, som bara får smälta, men inte koka. Smaka av med salt och svartpeppar.

4. Ta fram en gratängform, 20×30 cm. Alternativt anpassa formen på lasagneplattorna och antalet lager fyllning efter den form du har. Börja med ett lager ostsås, sedan ett lager lasagneplattor. Bred ut hälften av köttfärssåsen, sedan lasagneplattor och resten av köttfärsen. Avsluta med ett lager lasagneplattor och ostsås. Toppa med tomatskivorna och strö över resten av den rivna osten.

5. Ställ in formen i ugnen i ca 25 minuter. Lägg eventuellt aluminiumfolie över formen mot slutet av tiden, ifall ytan börjar bli mörk.

Liknande innehåll Se fler nyheter
Se fler nyheter