In English

Cabriz – Nytt Ekologiskt Vin Från Portugal

Från och med måndag 2 september finns det ekologiska rödvinet Cabriz från Portugal på Systembolagets hyllor. Cabriz är det mest sålda varumärket från vindistriktet Dão.

Cabrizsb Lang

Måndag den 2 september lanseras det ekologiska rödvinet Cabriz 2016 i Systembolagets fasta sortiment. Cabriz kommer från Dão i Portugal och är gjort på lika delar av de klassiska druvsorterna touriga nacional och aragonez. Rödviner från Dão har gjort sig kända för sin välbalanserade, fruktiga och lätt kryddiga stil, som är tacksam att matcha till mat. Cabriz 2016 är inget undantag och gör sig extra bra till höstens smakrika grytor med rotfrukt och nyplockad svamp.

Producenten Global Wines SA grundades år 1990 under namnet Dão Sul i regionen Beira i norra Portugal. Under några expansiva år i början av millenieskiftet utökade de sin produktion till att omfatta ytterligare fem portugisiska regioner, samt ett vineri i Brasilien. Hjärtat i produktionen är sedan starten varumärket Cabriz, som idag är det i särklass mest sålda från vindistriktet Dão.

Namn: Cabriz 2016

Pris: 110 kr

Artikelnummer på Systembolaget: 2457

Lansering: 2 september

Liknande innehåll Se fler nyheter
Se fler nyheter