In English

Boschendal Stellenbosch Cabernet Sauvignon

Efter tidigare års succé gör nu Boschendal Stellenbosch Cabernet Sauvignon ett efterlängtat återbesök i Systembolagets tillfälliga sortiment. Vinet är ett smakrikt exemplar från hjärtat av Stellenbosch och lanseras lagom till höstens viltsäsong. Den 21 oktober kl 10.00 släpps 6300 flaskor.

Klicka här för att köpa

Nr 95259 | 199 kr | 750 ml | 14 % vol.

Boschendal Stellenbosch Cabernet Sauvgnon är ett vin som fokuserar på ursprung. Druvorna kommer från vingårdar i området Helderberg, som är känt för att vara extra gynnsamt för cabernet sauvignon.

Boschendal Stellenbosch Cabernet Sauvignon 2019 är generöst fruktig, fyllig och smakrik med välintegrerade tanniner och toner av kryddiga ekfat, mörka bär, torkade örter och sötlakrits. Det är med andra ord perfekt till lamm, nötkött, lättare vilt och smakrik fågel, gärna med inslag av örter och gräddsås.

Vinet är gjort på cabernet sauvignondruvor från utvalda vingårdar med svalt kustklimat och övervägande granitjord. Druvorna skördades för hand och fick sedan jäsa i ståltank under cirka tre veckor vid en temperatur på 26–28 grader. Efter malolaktisk jäsning lagrades vinet på 300 liter stora ekfat i 16 månader.

Boschendal grundades 1865. Sedan år 2002 ägs företaget av Douglas Green Bellingham. Egendomen omfattar 254 hektar vingårdar.

Läs mer om dryck och nyheter
Vår viner från Sydafrika på Systembolaget