In English

Boschendal Wnery

Boschendal

Boschendal har ett läge intill magnifika blågrå, violetta berg. Det är nästan något utöver det vanliga. Få vingårdar kan skryta om att ligga på en så vacker plats. Den vitrappade huvudbyggnaden är byggd i typisk holländsk stil från tidigt 1700-tal och omges av vackra trädgårdar och välskötta vingårdar. 

Området Franschhoek (”det franska hörnet”) fick namnet efter de franska hugenotter (protestanter) som begav sig hit. Jean le Long kom hit år 1685 och är den förste kände ägaren av marken. Den senare ägaren, de Villiers, byggde det numera klassiska huset och planterade de första vingårdarna. Senare tog gruvmagnaten Cecil John Rhodes över. Numera ingår Boschendal i den stora gruppen DGB Pty Ltd.

Tidigare var vingården mest känd för sauvignon blanc- och chardonnayviner men numera är deras rosé och röda viner minst lika kända. De tillverkar även ett mycket uppskattat mousserande vin av typen Cap Classique, som innebär att man använt samma tillverkningsteknik som vid tillverkning av Champagne.

Boschendal är även en hyllad vin- och matdestination. Deras vingårdar och fruktträd har fått sällskap av grönsaksträdgårdar och en växande besättning av frigående Angus-boskap, vilket återspeglar deras engagemang för att servera nyttig mat från jord till bord. 2020 utnämnde Condé Nast Traveler Boschendal Farm Estate till ett av de nio bästa familjehotellen i världen.

Under 2014 fick en miljon av Boschendals flaskor bära certifieringen från WIETA. WIETA är en ideell organisation som lyckats utarbeta en etisk certifiering tillsammans med den sydafrikanska vinindustrin.

Våra Viner från Boschendal på Systembolaget