In English

Bonchelli Rosso Eko – Ekologisk Nyhet Från Italien

Nu finns en nyhet för Italienälskare som dessutom vill slå ett slag för miljön, Bonchelli Rosso! koncentrerad, mjuk och kryddig smak till dina mustiga grytor och krämig pastarätter med parmesan

Bonchelli Rosso Nyhet

Bonchelli Ecologico Rosso (beställs här) är ett medelfylligt vin med en generös doft av mörka bär, plommon och choklad. Smaken är komplex med en koncentrerad, mjuk och kryddig smak av mörka bär, torkad frukt och vanilj. Bonchelli Ecologico Rosso har en lång avslutning med bra balans och tanninstruktur. Vinet har en fruktig karaktär, likt en Appassimento, men är åt det torrare hållet.

Passar till säsongens grillade rätter, en krämig pasta med hyvlad parmesan, höstens mustiga grytor och gratänger, svamprisotto, italienska charkuterier och ostar eller njut av vinet helt på egen hand.

De ekologiska druvorna till Bonchelli Ecologico Rosso plockas för hand vid optimal mognad på kvällen när solen inte är för het. Delar av skörden får hänga kvar på stockarna för att vinet ska få den karaktär av torkad frukt som är välbekant för italienska viner. Efter press och jäsning ligger vinet på tankar av rostfritt stål under ca 6 månader.

På Sicilien produceras traditionellt viner på den lokala druvan Nero d’Avola, som ger komplexa, koncentrerade rödviner. På senare tid har flera odlare ställt om till ekologisk produktion samt introducerat andra druvor. Bonchelli Ecologico Rosso är gjord på 100% ekologiskt odlade druvor, i huvudsak Nero d’Avola men också en liten del Merlot, som bidrar till en mjukhet och elegans i vinet.

Bonchelli Ecologico är en familj matvänliga viner som tar dig med på en smakresa till det genuina Italien med passion för matlagning med kvalitet. Bonchelli Ecologico Prosecco var den första att lanseras på Systembolaget förra året, art.nr 79582

BONCHELLI ECOLOGICO ROSSO ART. 79079, 13.5% VOL. 109 KRONOR

Liknande innehåll Se fler nyheter
Se fler nyheter