In English

Apothic

Apothic Wines

Vinerna från Apothic Wines är inspirerade av ”Apotheca”, en mystisk plats där man i 1200-talets Europa tillverkade och lagrade dåtidens viner.

Apothics viner sammanfogar den Gamla världens mystik med den Nya världens smaker. Det har varit devisen sedan 2005 när Debbie Juergenson bestämde sig för att ta fram högklassiga röda viner som tog fasta på detta.

Apothic Debbie Juergenson
Debbie Juergenson

Vinerna från Apothic är lena men smakrika, sofistikerade och lätta att älska. Vinmakarna tar fram det bästa av varje druvsort och skapar viner med elegans, smakrikedom, lätthet och kryddighet.

APOTHIC RED WINEMAKER’S BLEND

En blend av zinfandel, merlot, syrah och cabernet sauvignon. Druvorna kommer från de centrala delarna av Kalifornien, främst Lodi området. Varma och soliga dagar gör att druvorna mognar till maximal potential och de svala nätterna behåller syran och fräschören. Passar till smakrika rätter med grillat kött, spare ribs och hamburgare. Går alldeles utmärkt att dricka som det är då det har en varm och mjuk stil.

APOTHIC CAB

En blend av cabernet sauvignon, zinfandel och pinot noir. Druvorna är utvalda från Lodi och från Ripperdan Ranch. Vinet är inbjudande lent och fruktigt med en välbalanserad vaniljkaraktär och mjuka tanniner. Passar till lamm- eller nötkött, som sällskapsdryck eller till milda ostar.

APOTHIC INFERNO

En blend av zinfandel, merlot, syrah, petit sirah och cabernet sauvignon. Vinet har en generös, intensiv fruktighet av både röd och mörk, mogen frukt med kryddighet, bra syra och integrerade rostade fattoner. Passar till grillat nötkött och smakrika ostar.

APOTHIC DARK

En blend av petite sirah, cabernet sauvignon, petit verdot, syrah och teroldego. Vinet är smakrikt och fylligt med generösa toner av mörka plommon och björnbär. Rostade kaffebönor kommer igen i smaken samt en mjuk lakritston. Vinet har en lång eftersmak med mjuka tanniner i avslutningen. Passar till grillad entrecôte med bea, saftig högrevshamburgare med pommes och krämiga hårdostar.

 

Våra viner från Apothic Wines på Systembolaget