In English

Apothic Lanserar Premiumvin Slutlagrad På Whiskyfat

Amerikanska vintillverkaren Apothic är en pionjär inom innovativa viner som utmanar det traditionella sättet att producera vin. Nu lanseras 2015 Apothic Inferno, ett rött vin som slutlagrats på amerikanska whiskyfat under 60 dagar i Kalifornien. Det nya unika vinet av premiumkvalité finns nu i din lokala systembolagsbutik

Apo Inferno Hemsida

Storsäljaren Apothic Red får en helt ny följeslagare i form av 2015 Apothic Inferno. Det exklusiva vinet är ett resultat av mångårig erfarenhet av vinmakeri och inspiration från whiskyns toner. Apothic Inferno har en färgstark karaktär och bjuder på en alldeles särskild smakresa för både vin- och whiskyentusiaster.

– Resultatet är ett vin med rik smak, den kanske inte har whisky i sig, men det är definitivt ett vin med whiskysjäl. Vi är glada att kunna lanserar vinet i Sverige som är en nyfiken marknad med stor aptit för nya smaker, säger Åsa Rosvall, produktchef på Spring Wine & Spirits.

Den största delen av druvorna är Zinfandel som kommer från premiumvingårdar i de centrala delarna av Kalifornien, framförallt runt staden Lodi – återstående druvor, största delen merlot, är från Washington State. Varma och soliga dagar gör att druvorna mognar till maximal potential samtidigt som de svala nätterna behåller syran och fräschören. Druvsorterna har jäst var för sig innan de blandats till det slutliga vinet, för att sedan lagras – först på ståltank med ekstavar av både amerikansk och fransk ek och därefter på amerikanska whiskyfat av vit ek i Kalifornien i 60 dagar.

Premiumvin med finess och fyllig smak
Apothic Inferno är ett generöst och kryddigt vin med finess. Ett stort vin med mjuka tanniner, en mustig fruktighet och en lång eftersmak. Doften är fruktig med tydliga toner av bourbonfat och en touch av vanilj. I den härliga fruktigheten finns toner av röda bär som björnbär, körsbär och blåa plommon – och smaken är rund, fyllig, balanserad och integrerad.

Vinet passar utmärkt till smakrika rätter, som till exempel grillad entrecôte, hasselbackspotatis och ett kryddigt persilje- och vitlökssmör – gärna med en dust av chiliflakes i. Det går även bra att avnjuta utan mat i goda vänners sällskap då det har en generös och mjuk stil.

2015 Apothic Inferno | Ursprung: USA | Producent: Apothic Wines, Modesto CA | Druvor: 44% Zinfandel, 24% Merlot (Washington State), 12% Syrah, 7% Petite Sirah, 2% Cabernet Sauvignon, och 11% blandade röda druvor | Alkoholhalt: 16% | Sockerhalt: 4,3 g/l |Art.nr: 70387| Pris: 149kr

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept