In English

Anna de codorníu i blomsterskrud signerad Clara Hallencreutz

Inför sommaren 2017 inleder det spanska vinhuset Codorníu ett designsamarbete med konstnären Clara Hallencreutz

Med inspiration hämtad från sin konst har Clara Hallencreutz valt att klä den ekologiska premiumcavan Anna de Codorníu i en vacker vit blomsterskrud – vilket också går i linje med vårens och sommarens stora blomstertrend. Cavan kommer säljas i en limiterad upplaga och lanseras på Systembolaget i mitten av maj.

För första gången släpps en av Spaniens mest sålda premiumcava Anna de Codorníu i en limiterad design. Bakom designen står den svenska konstnären Clara Hallencreutz, känd för sina nyskapande konstverk som varvas av både pop, surrealism och geometrisk abstraktion. Ett återkommande inslag i hennes konst är blommor i olika konstellationer – både till färg och form. Det är också blomstermotiv som legat till grund för Anna de Codorníu limiterade design.

– I min konst använder jag ofta vardagliga objekt, såsom blommor, spagetti, godis etc., som byggstenar i min installation. Min studio är som en vit canvas och varje föremål representerar ett penseldrag. Blommor, som jag använt för Anna de Codorníus omslag, är naturens egna penseldrag. Jag har utgått från den vita originalflaskan och gjort ett subtilt mönster av vitt blomster som får symbolisera den levande och ekologiska drycken. Ett vackert inslag på vårens och sommarens dukade bord, säger konstnären Clara Hallencreutz.

Utökat designsamarbete med Richmond & Finch

Samtidigt som Anna de Codorníu släpps i en ny limited edition kommer Richmond & Finch att lansera en begränsad utgåva av sina populära Iphone skal i Claras Hallencreutz vackra blommönster. Även här är det första gången som Richmond & Finch inleder ett designsamarbete för sina modeaccessoarer. Clara Hallencreutzs blommönster passar väl in i den nya SS17-kollektionen som låtit sig inspirerats av årets stora blomstertrend. Denna designkollektion släpps samma dag som den limiterade utgåvan av Anna de Codorníu och kommer att säljas i utvalda butiker runt om i Sverige.

Om vinet
Anna de Codorníu är en premiumcava där druvan Chardonnay utgör större delen av blenden, vilket ger den en torr och elegant stil. Vinets doft är full av behagliga toner av tropiska frukter, som ananas, men även av citrus, grapefrukt och lime. Smaken är behagligt avrundad, torr och fräsch med inslag av citrus. Den eleganta smaken gör vinet lämpligt som aperitif och till lätta fisk- och skaldjursrätter. Varför inte till sushi, sashimi eller milt kryddad carpaccio? Anna de Codorníu är en av Spaniens mest sålda premiumcava och är sedan sommaren 2016 ekologisk.

Fakta: Anna de Codorníu Organic Brut
Ursprung: Spanien, Katalonien | Producent: Codorníu, Spring Wine & Spirits AB| Alkoholhalt: 11,5% vol | Art.nr: 736901 | Pris: 109 kr flaska 75 cl | Distribution: Systembolagets ordinarie sortiment. Den limiterade designen släpps i mitten av maj.
Läs mer om drycken här.

Liknande innehåll Se fler nyheter
Se fler nyheter