In English

Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller

Vintips: Tocado Garnacha

grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök och sardeller

Ingredienser

6 portioner

  • Broccoli
  • 3 st broccolis
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl hasselnötter, rostade & hackade

Smör

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 3 klyftor vitlök
  • 5 sardellfilér, hackade
  • 1 msk pressad citronsaft

Entrecote

  • 1200-1500 g entrecote
  • 1 msk fänkålsfrön, malda
  • 12 salviablad

Gör så här

Broccoli
Plocka ner broccolin grovt. Blanda med salt & olivolja. Råstek eller grilla broccolin tills den är mjuk. Strö över hasselnötterna.

Smör
Stek vitlöken (låt skalet vara kvar) försiktigt i lite av smöret tills den får bra färg och blir gyllenbrun. Därefter, skala och finhacka vitlöken. Blanda med resten av smöret & sardellerna. Smaka av med salt & citron.

Entrecote
Krydda köttet med salt och fänkålsfrön. Bryn köttet hårt i en stekpanna eller grilla så att det får fin färg på båda sidor. Ugnstek sedan färdigt i ugnen på 150 grader tills det blir 56 grader i innertemperatur. Låt vila i några minuter innan köttet trancheras upp.

Avslutning
Servera köttet med broccolin. Strö över salviabladen. Klicka på smöret och låt det smälta ner. Servera gärna med citron.

Vintips – Tocado Garnacha 

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept