In English
Veganskt
Vitt

Sauvignon Blanc Südsteiermark DAC

Österrike, Årgång 2019
Veganskt
Vitt

Sauvignon Blanc Südsteiermark DAC

Österrike, Årgång 2019
Veganskt
Vitt

Sauvignon Blanc Südsteiermark DAC

Österrike, Årgång 2019

110:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2568514

Alkoholhalt
12,50 %

Producent
Weingut Wohlmuth

Region
Steiermark

Distrikt
Südsteiermark DAC

Sockerhalt
1,8 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Sauvignon Blanc 100%

Doft
Härligt aromatisk Sauvignon Blanc med noter av svartvinbärsblad och livfull citrusfrukt.

Smak
Fräscha aromer av grapefrukt, saftiga persikor och svartvinbärsblad, en antydan till nyplockad mynta och citronzest. Ett trevligt möte mellan de varmare tonerna av mogen citrusfrukt och de svalare mineraltonerna. Ett klassiskt vin från Wohlmuth!

Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär

Kuriosa
Sauvignon Blanc är Südsteiermarks signatur- och kvalitetsdruva som får många lovord. De bästa Sauvignon Blanc-vinerna härifrån ligger på allra högsta nivå och utmanar de bästa från Nya Zealand, Sydafrika, Bordeaux och Loire. För att förstå den viktiga kopplingen mellan Sauvignon Blanc och Weingut Wohlmuth, fick ett av deras bästa Sauvignon Blanc-viner från den enskilda vingården Edelschuh, utmärkelsen ”Best White Wine of Austria” i vintidningen Decanter juni 2017.

Passar Till
Fantastisk kombination med gravlax och sparris, thailändska fiskburgare, dragonsmaksatta kycklingbröst med röd paprikasås, grönärtssoppa med koriander eller mynta, frittata med getost och mynta eller stekt fläskkotlett med gremolata.

Vinifiering
Manuell skörd av utvalda klasar från olika vingårdar. Druvorna krossas lätt och får sedan vila i 4-8 timmar innan jäsningen som sker på ståltankar vid kontrollerad temperatur på runt 19-21 C. Sedan följer omdragning (s.k. batonnage) i 3-4 månader innan buteljering.

Lanseringsår
2018

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära