In English
Veganskt
Vitt

Ried Edelschuh Sauvignon Blanc

Österrike, Årgång 2016
Veganskt
Vitt

Ried Edelschuh Sauvignon Blanc

Österrike, Årgång 2016
Veganskt
Vitt

Ried Edelschuh Sauvignon Blanc

Österrike, Årgång 2016

279:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2573324

Alkoholhalt
13,50 %

Producent
Weingut Wohlmuth

Region
Südsteiermark

Distrikt
Kitzeck im Sausal

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
100% Sauvignon Blanc

Doft
Torr, aningen rökig (från skiffern), mineralig, antydan till kryddighet med aromer av stenfrukt och grape. Ett vin med karaktär och stil som getts av ursprunget och hanteringen.

Smak
Härliga inslag av grapefrukt, mogna vinbär och stenfrukter. Belöningen är ett vin som är extremt mineraldrivet, karaktärsfullt och personligt, vilket är knutet till den blåsvarta och den röda skifferjordmånen.

Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär

Kuriosa
"Edelschuh har sedan år 1322 varit känd som en av de bästa vingårdarna i Steiermark och klassificerades då som ""grand cru"". Klimatet är mycket varmt, men det höga läget ger druvorna koncentration, fina fruktsyror och intensiv fruktighet. Vingården har mycket brant läge (73- 90%), varför mycket av arbetet sker för hand eller med hjälp av vinsch. Man lägger upp till 1 200 arbetstimmar per hektar årligen. Belöningen är ett vin som är extremt mineraldrivet, karaktärsfullt och personligt, vilket är knutet till den blåsvarta och den röda skiffern där vinodlingarna finns. Ried betyder enskild vingård på tyska.

Passar Till
Förträffligt med hummer, vitello tonnato, gratinerade musslor, grillad fylld bläckfisk eller till tryffelrätter. Serveras vid 12 C.

Vinifiering
Druvorna plockas mycket sent, för hand. De är mycket mogna, men inte angripna av ädelröta (botrytis). Före jäsningen får de ligga ett tag så att aromerna från skalen lakas ur. Sedan sker försiktig pressning som följs av spontan jäsning i 500-liter ekfat. Det unga vinet vilar sedan på fatet i 12 månader, innan det är dags för buteljering.

Lanseringsår
2019

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära