151:-
37,5 cl
GLASFLASKA
Artikelnr
2531021
Alkoholhalt
17 %
Producent
Maison Cazes
Region
Roussillon
Distrikt
AOP Rivesaltes
Sockerhalt
146 g/l
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
RESTAURANGSORTIMENT
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Spara i lista Ta bort ur listaFyllighet
Sötma
Fruktsyra
RESTAURANGSORTIMENT
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Spara i lista Ta bort ur listaDruvor
Grenache Blanc 100%
Doft
Komplex och mäktig med aromer av rostade hasselnötter, knäck, torkade aprikoser, kanderade apelsiner och en aning av rök, allt detta avrundat med magnifika toner av amontilladosherry.
Smak
Söt, rik och mäktig, med bra balans mellan alkohol och sötma. Många nyanser, som klassiska crème caramel, saftiga persikor, kanderad ananas och apelsin, honungsdoppade nötter. Lång och generös eftersmak med karaktär av rancio.
Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär
Kuriosa
Roussillonregion ligger nära den spanska gränsen, med Medelhavet i öster, Pyrenéerna i söder och Corbières bergkedjan i väster.
Domaine Cazes, en av de ledande producenterna i regionen, har funnits sedan 1895 och omfattar idag 220 hektar. Sedan 1997 sköts odlingarna enligt ekologiska och biodynamiska principer. Det gör Domaine Cazes till Europas största biodynamiska vinproducent. År 2012 köpte Cazes Les Clos de Paulilles, en prestigefylld egendom som ligger mellan Banyuls och Collioure. Familjen Cazes leder fortfarande företaget. Den passionerade Emmanuel Cazes är ansvarig vinmakare.
Frankrikes mest inflytelserika vintidning, La Revue du Vin de France, som också ger ut en årlig vinbibel, har nyligen utnämnt Domaine Cazes till ”en riktig institution i Roussillon”.
Passar Till
Utmärkt med foie gras/anklever, fläskcurry med ingefära, ostar som Brie de Meaux (vitmögelsostar) och Cantal (hårdpressade ostar), crème brûlée, bakverk med torkade frukter och nötter, persika tarte tatin samt cocktail drinkar.
Vinifiering
Druvorna kommer från stockar som är 50 år gamla. Jäsningen startar så fort musten nått 18 C och den avbryts med tillsats av neutral sprit när det nya vinet nått ca 6-6,5 vol-%. Vinet lagras sedan på sekelgamla ekfat i 7 år. Ungefär 7 % av vinet avdunstar under lagringen vilket gör vinet ännu mer koncentrerat. Efter lagringen buteljeras vinet och förvaras därefter i luftkonditionerade källare. Restsockerhalten är hela 120 gr/liter. - Innehåller sulfiter.
Lanseringsår
2015