In English
Veganskt
Starkvin

Banyuls Rimage Les Clos de Paulilles

Frankrike, Årgång 2016
Veganskt
Starkvin

Banyuls Rimage Les Clos de Paulilles

Frankrike, Årgång 2016
Veganskt
Starkvin

Banyuls Rimage Les Clos de Paulilles

Frankrike, Årgång 2016

145:-

50 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2530922

Alkoholhalt
16 %

Producent
Maison Cazes

Region
Roussillon

Distrikt
AOP Banyuls

Sockerhalt
82 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Grenache Noir 100%

Doft
Intensiva och samtidigt eleganta aromer av syltade röda och mörka bär med en antydan till mocca och muscovadosocker.

Smak
Sött och fylligt med rik, koncentrerad fruktighet som ger vinet en riklig, fruktig struktur parad med fräschör. Varma, runda smaker av mörka körsbär, hallon, blåbär, plommon och svartvinbär som möter torkad peppar och kryddor i en härlig, ren avslutning.

Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär

Kuriosa
Les Clos de Paulilles är den största enskilda vingården i området med sina 63 hektar. Det branta, terrasserade läget, som vetter mot havet medger enbart manuellt arbete. Jordmånen är baserad på schist. Rimage är ett katalansk ord som betyder ”årgång”. Endast de bästa vinerna från de bästa skördeåren väljs ut för ett rimagevin. Mycket lagringståligt.

Passar Till
Till foie gras/gås-eller anklever, ankbröst med fikon, ostar som Roquefort (blåmögelsostar), dessert med bär eller baserad på choklad, ugnsbakade eller pocherade frukter som fikon och päron med chokladsås. Bäst vid 12°C.

Vinifiering
Druvorna kommer från 20-åriga vinstockar. De bästa klasarna väljs ut och stjälkarna tas bort. Jäsningen sker på rostfria tankar och vid rätt alkoholstyrka tillsätter man neutral sprit för att stoppa jäsningen och behålla sötman. Skalen är med i jäsningen. Buteljering efter 18 månader. Vinet lagras sedan i luftkonditionerade källare (reduktivt miljö). Restsocker 85 gr/liter.

Lanseringsår
2014

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära