In English
Veganskt
Rött

Zweigelt

Österrike, Årgång 2017
Veganskt
Rött

Zweigelt

Österrike, Årgång 2017
Veganskt
Rött

Zweigelt

Österrike, Årgång 2017

106:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2568314

Alkoholhalt
13,50 %

Producent
Weingut Wohlmuth

Region
Südsteiermark

Sockerhalt
1,1 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Zweigelt 100%

Doft
Tilltalande aromer av röda bär med toner av ek, kryddor och ett diskret, blommigt inslag.

Smak
Medelfylligt, mycket balanserat med mjuka tanniner och balanserade fruktsyror. Fruktdriven smak med saftiga toner av mörka körsbär och hallon, samt inslag av ek, kanel och violer. Det är ett vin som samtidigt är både elegant och tilltalande lättdrucket, typiskt för Zweigelt från Südsteiermark.

Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär

Kuriosa
Zweigelt är, vid sidan av Blaufränkisch, den mest odlade rödvinsdruvan i Österrike. Den är en relativ nykomling, som togs fram 1922 av den österrikiske forskaren Dr. Fritz Zweigelt. Han korsade två sorter: Blaufränkisch med St. Laurent. Den nya druvan kallades först Rotburger, men sedan döptes den (som tur var för icke-tysktalande personer) till Zweigelt efter sin skapare Fritz Zweigelt.

Passar Till
Mycket matvänligt vin, från spaghetti bolognese till wokade grönsaker med rökt tofu, grytstekt fläskkotlettrad, rätter med kyckling, tonfisk, kallskuret. Och självklart den berömda wienerschnitzeln! Runda av måltiden med en lagrad Gouda eller en Brie.

Vinifiering
Druvorna skördas manuellt från olika vingårdar med skifferrik jordmån. Traditionell rödvinsjäsning med regelbunden ompumpning av det jäsande vinet för att få maximal urlakning av färg och tanniner. Sedan pressas skalen försiktigt och det unga vinet, blandat med pressvin, förs till nya tankar där den malolaktiska jäsningen äger rum. Därefter följer lagring i 10 månader på använda ekfat (1-4 år gamla).

Lanseringsår
2018

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära