Romprovning med Plantation på Elite Hotel Savoj
208:-
75 CL NATURKORK GLASFLASKA
Fyllig, fruktig och generös med toner av solmogna mörka körsbär, björnbär och blåbär, antydan till exotiska kryddor, kaffebönor och mjuk blommighet. Fruktdriven silkeslen struktur med robusta tanniner som balanseras av fina fruktsyror. Tänk Bandol med en snällare prislapp!
Region
Alsace
Distrikt
Vin de France
Sockerhalt
1.4 g/l
Art.Nr
2557214
Alkoholhalt
14 %
Region
Alsace
Producent
Distrikt
Vin de France
Sockerhalt
1.4 g/l
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Passar Till
Mourvèdre är en druva som älskar umamirika rätter som balanserar tanninerna. Short ribs, träkolsgrillat biff, stekt fläskkarré, kanin, kalvschnitzel, lamm- eller fläskkorvar smaksatta med fänkål och vitlök. Örtkryddor som herbes de Provence, timjan och rosmarin möter vinets eleganta blommiga karaktär. Vegetariska rätter baserade på linser eller vildris, gärna med Portobellosvamp passar också in.
Fläsk
Lamm
Nöt
Smak
Fyllig, fruktig och generös med toner av solmogna mörka körsbär, björnbär och blåbär, antydan till exotiska kryddor, kaffebönor och mjuk blommighet. Fruktdriven silkeslen struktur med robusta tanniner som balanseras av fina fruktsyror. Tänk Bandol med en snällare prislapp!
Doft
Ett fyrverkeri av mörka bär, violer, färsk timjan, torkade örter, svartpeppar och charkuterier.
Kuriosa
Vingurus som den amerikanska vinskribenter Robert Parker och Sveriges Bästa Sommelier i Världen 2007 Andreas Larsson strör lovord över Epicuria! Druvan är numera känd under sitt franska namn, Mourvèdre, men har sannolikt spanskt ursprung. Världens största odlingar finns numera längs hela den spanska östkusten från gränsen mot Frankrike. Mourvèdre var den mest odlade druvan i Provence fram tills vinlusen slog till och decimerade många odlingar. Sedan slutet av 1980-talet har druvan ”återupptäckts” och planteras på nytt både i Languedoc-Roussillon, och som här i södra Rhônedalen. Under ekokonvertering. Helt ekologisk fr.o.m. årgång 2020.
Vinifiering
Manuellskörd och manuellsortering av druvorna (alla druvor som inte är perfekta rensas bort). Avstjälkning. Jäsningen äger rum i 40 hl-stora ekkärl av franskt ursprungföljt av 1-års lagring på fat innan buteljeringen.
Druvor
Mourvèdre 100%
Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär