In English
Nyhet!

El Origen

Spanien | Årgång 2020

El Origen

Spanien, Årgång 2020

229:-

75 CL NATURKORK GLASFLASKA

Saftigt, med bra struktur och lång eftersmak. Inslag av blåbär och en härligt kryddig finish, mycket elegans.

Art.Nr

2667524

Alkoholhalt

14,50 %

Producent

José Pariente

Region

Kastillien-León

Sockerhalt

2 g/l

Art.Nr

2667524

Alkoholhalt

14,50 %

Region

Kastillien-León

Producent

José Pariente

Sockerhalt

2 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Perfekt till nötkött, men även till grytor på viltkött samt stuvningar och stekar.

Lamm

Lamm

Nöt

Nöt

Vilt

Vilt

Smak

Saftigt, med bra struktur och lång eftersmak. Inslag av blåbär och en härligt kryddig finish, mycket elegans.

Doft

Intensiv doft med inslag av blåbär, mörka körsbär, örtighet och mineralitet

Kuriosa

Prieto Pariente heter denna del av familjens viner, som nästan uteslutande är röda. Där Prieto står för familjens mellannamn. I Rueda får man som bekant inte odla röda druvor och sätta DO Rueda på etiketten. Därför gav sig syskonen Martina och Ignacio Prieto Pariente sig ut på en resa för att hitta gamla vinstockar att göra unika röda viner av. Efter 2 års letande längs Duerofloden till de mineralrika sluttningarna av Sierra de Gredos, där de i vissa fall räddade flera hundra år gamla vingårdar som häll på att ryckas upp. Stilen och ambitionen var tydlig från början ”Vinerna ska uttrycka varje jords specifika karaktär, varje klimats särdrag, genom skonsam vintillverkning. Hållbar vinodling och respekt för ursprunget”. From årgång 2022 kommer detta vin att vara en DO Cigales

Vinifiering

Både tempranillo-och garnacha druvorna kommer från 100 år gamla vingårdar i Pedrosa del Rey, sand-och kalkstens jordar. Jäsningen sker med lokala jäststammar under kontrollerad temperatur på ståltankar. Den malolaktiska jäsningen sker på en blandning av 228 och 500 liters franska ekfat. Vinet lagras på ekfaten under 15 månader.

Druvor

Tempranillo 95%, Grenache 5%

Fatkaraktär

Viss Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära