In English
Nyhet!
Veganskt

Chavin Cabernet Sauvignon

Frankrike | Årgång 2022
Veganskt

Chavin Cabernet Sauvignon

Frankrike, Årgång 2022

82:-

75 CL SKRUVKORK GLASFLASKA

Medelfylligt vin med inslag av druvtypiska Cabernet Sauvignon toner av mogen frukt innehållande svarta vinbär, björnbär, mörka körsbär. Tydliga men silkiga tanniner och en fin kryddighet och en nyanserad ekfatston, lång eftersmak.

Art.Nr

2666314

Alkoholhalt

13 %

Producent

Chavin

Region

Languedoc-Rousillon

Sockerhalt

8 g/l

Art.Nr

2666314

Alkoholhalt

13 %

Region

Languedoc-Rousillon

Producent

Chavin

Sockerhalt

8 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Serveras vid 16-18°C till rätter av fläsk-, nötkött, gärna grillade kötträtter.

Buffémat

Buffémat

Fläsk

Fläsk

Lamm

Lamm

Nöt

Nöt

Fågel

Fågel

Grönsaker

Grönsaker

Smak

Medelfylligt vin med inslag av druvtypiska Cabernet Sauvignon toner av mogen frukt innehållande svarta vinbär, björnbär, mörka körsbär. Tydliga men silkiga tanniner och en fin kryddighet och en nyanserad ekfatston, lång eftersmak.

Doft

Klassisk och generös Cabernet Sauvignon med toner vildhallon, svarta vinbär, björnbär, plommon och sötlakrits samt en lätt ton av vanilj och örtighet från de eleganta faten.

Kuriosa

Chavin håller till i Béziers i Languedoc i södra Frankrike och är en av landets mest innovativa vinproducenter. Grundaren Mathilde Boulachin är född i Champagne, har en master i vin och mångårig erfarenhet från vinbranschen i både Frankrike och Sverige. År 2010 köpte hon mark i Languedoc för att kunna producera ursprungstypiska viner med tydligt hållbarhetsfokus. De flesta vinerna är därför ekologiskt certifierade och det finns även flera alkoholfria alternativ i producentens portfölj. På bara 14 år har Chavin blivit en enorm succé och exporteras numera till över 60 länder. De har även belönats med utmärkelsen Frankrikes bästa producent av alkoholfria viner.

Vinifiering

Skörden sker i september. Druvorna avstjälkas och jäser på temperaturkontrollerade ståltankar. 20% av vinet lagras på franska ekfat innan det blandas och får vilar på flaska några månader innan försäljning.

Druvor

Cabernet Sauvignon 100%

Fatkaraktär

Viss Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära