In English
Veganskt
Hållbarhetscertifierad

Blaufränkisch Neckenmarkt

Österrike | Årgång 2021
Veganskt
Hållbarhetscertifierad

Blaufränkisch Neckenmarkt

Österrike, Årgång 2021

125:-

75 CL SKRUVKORK GLASFLASKA

Medelfyllig, fräsch, torr och mycket behaglig med fruktiga aromer av björnbär, smakrika mörka körsbär, härlig kryddighet, diskret fatkaraktär, välintegrerade tanniner och bra fruktsyror. Det här är ett rödvin för den nyfiken vinälskare som vill prova på nya viner och druvor!

Art.Nr

2568414

Alkoholhalt

13 %

Producent

Weingut Wohlmuth

Region

Burgenland

Sockerhalt

1.1 g/l

Art.Nr

2568414

Alkoholhalt

13 %

Region

Burgenland

Producent

Weingut Wohlmuth

Sockerhalt

1.1 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Mycket användbart vin som passar såväl till fisk som kött t.ex. rådjurssadel, linssoppa med lättrökt fläsklägg, rostbiff med portvinssky, ugnstekt fläskkarré eller kalkon.

Fisk

Fisk

Nöt

Nöt

Smak

Medelfyllig, fräsch, torr och mycket behaglig med fruktiga aromer av björnbär, smakrika mörka körsbär, härlig kryddighet, diskret fatkaraktär, välintegrerade tanniner och bra fruktsyror. Det här är ett rödvin för den nyfiken vinälskare som vill prova på nya viner och druvor!

Doft

Saftig med aromer av både mörk och röd frukt och undertoner av kryddor, fat och mineraler.

Kuriosa

Röda viner dominerar i Burgenland med dess lerrika och skifferrika jordmån och varma klimat. Blaufränkisch-druvan finns företrädesvis i Burgenland (Österrike), Tyskland och i Ungern, där den också kallas Kékfrankos. Vingården Hochberg omfattar 300 hektar och är en s.k. ried (klassificerad enskild vingård) vars viner rankas bland de bästa rödvinslägena i Österrike. Blaufränkisch är stilistisk nära en Pinot Noir, Syrah och Gamay. Druvsorten är definitivt värd att utforska om man gillar dessa tre.

Vinifiering

Druvorna skördas manuellt när de nått full mognad. Klassisk rödvinsvinifiering först på tank med ompumpning av den jäsande musten så att färg och tanniner maximalt lakas ur från skalen. Det unga vinet genomgår sedan malolaktisk jäsning och därefter lagras vinet mellan 9 och 12 månader på begagnade ekfat (1-4 år gamla).

Druvor

Blaufränkisch 100%

Fatkaraktär

Viss Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära