239:-
75 CL NATURKORK GLASFLASKA
Medelfyllig, fruktig och nyanserad med inbjudande aromer av hallon, körsbär, mogna röda vinbär, "bonbon acidulé" (sura droppar) med smak av svarta vinbär. Attacken är fruktig nästan saftig och följs av en vacker och välbalanserad komplexitet med en touch av pioner, jordgubbar och avslutningsvis en livlig mineralitet. Bra längd.
Region
Jura
Distrikt
AOP Arbois
Sockerhalt
0.02 g/100ml
Art.Nr
7166401
Alkoholhalt
12,50 %
Region
Jura
Producent
Distrikt
AOP Arbois
Sockerhalt
0.02 g/100ml
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Passar Till
Ljuvlig till oxfilé, ugnsbakad lammstek med timjan, vildand i gräddsås eller Comté ostpaj.
Lamm
Nöt
Smak
Medelfyllig, fruktig och nyanserad med inbjudande aromer av hallon, körsbär, mogna röda vinbär, "bonbon acidulé" (sura droppar) med smak av svarta vinbär. Attacken är fruktig nästan saftig och följs av en vacker och välbalanserad komplexitet med en touch av pioner, jordgubbar och avslutningsvis en livlig mineralitet. Bra längd.
Doft
Generös och fruktig med inslag av mogna röda bär, svarta vinbär, kryddor och pioner.
Kuriosa
Druvorna kommer från vingårdar i Arbois och Montigny kommuner. Jordmånen präglas av röd märgel och grus. Serveras med fördel vid 13-15C.
Vinifiering
Druvorna skördas och sorteras manuellt för att säkerställa att endast de bästa druvorna används. De tre druvsorterna vinifieras och lagras separat i 15 månader: Pinot Noir och Trousseau får lagras i en kombination av ståltankar och stora ekfat så kallade foudre, medan Poulsard lagras endast i rostfria ståltankar. Jäsningen sker med naturlig jäst och inget svavel tillsätts förrän vid buteljeringen (endast 2 g/L). För att ge vinet en mer fruktig karaktär har 10 % av vinet genomgått en semi-carbonic maceration. Efter att vinets blandats få vinet vila i två månader innan buteljering.
Druvor
45% Pinot noir, 35% Trousseau och 20% Poulsard
Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär
På den här webbplatsen förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 20 år för att besöka den.