Här kan du dricka Beaujolais Nouveau 2024
289:-
225 CL
Torr, fruktig och frisk smak med inslag av hallon, jordgubbar, smultron och röda vinbär, citrusfrukt såsom mandarin och blodapelsin, antydan till örter samt skållade mandlar i det fräscha mineraliga avslutet.
Region
Provence
Distrikt
AOP Coteaux d'Aix en Provence
Sockerhalt
0.4 g/l
Art.Nr
223707
Alkoholhalt
12,50 %
Region
Provence
Producent
Distrikt
AOP Coteaux d'Aix en Provence
Sockerhalt
0.4 g/l
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Passar Till
Detta rosévin är njutbar som apéritif och till mat som den klassiska provencalska fisk- och skaldjurssoppan Bouillabaisse med en saffran-och vitlöks aïoli, färska eller gratinerade skaldjur, lättare stekt fisk med grillad paprika och svarta oliver, färska fikon med prosciutto, klassisk Salade Nicoise, tomat-och lökpaj, chèvre chaud. Utmärkt även till vietnamesiska spring rolls, japansk sushi och ”fusion food”.
Skaldjur
Fågel
Grönsaker
Aperitif
Smak
Torr, fruktig och frisk smak med inslag av hallon, jordgubbar, smultron och röda vinbär, citrusfrukt såsom mandarin och blodapelsin, antydan till örter samt skållade mandlar i det fräscha mineraliga avslutet.
Doft
Stor, härligt ”somrig” doft med aromer av mogna röda bär, citrusfrukt, mineraler och mandel.
Kuriosa
Appellationen Coteaux d’Aix en Provence är regionens andra största appellation och AOC anses bjuda på de mest smakrika rosévinerna i Provence. Bakom vinet står familjen Gassier, en adlig familj sedan 1400-talet, som härstammar från orten Barcelonnette i Hautes-Provence. Ansvarig för vingårdarna är baron Georges Gassier, femte generationen av vinodlande Gassiers. Familjen har en stor négoce aktivitet under namnet Gassier en Provence och samarbetar med många vinodlare i regionen. De har även en 40-hektar stora egendom, Château Gassier, sedan 1982 som ligger vid foten av berget Sainte Victoire, i hjärtat av Provence, bara några kilometer från staden Aix-en-Provence. Gassier har ett stort engagemang och jobbar aktivt med att ”preservation of nature” det vill säga att beskydda den naturliga faunan i området.
Vinifiering
Druvorna pressas försiktign och ligger svalt till följande dag och sedan startas jäsningen, som sker vid ca 14-18°C. Ett somrigt vin som ger sommarsmak året runt!
Druvor
Grenache 33%, Cinsault 33% , Syrah 34%
Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär