447:-
75 CL CHAMPAGNEKORK GLASFLASKA
Elegant mousse med nyanserade aromer av citron, röda äpplen, vit persika, pocherat päron, knapriga röda bär, rostade nötter, nybakad brioche och äppelpaj som lägger sig runt den knivskarpa syran. Riktigt bra längd.
Region
England
Distrikt
PDO English Quality Sparkling Wine
Sockerhalt
9 g/l
Art.Nr
2596824
Alkoholhalt
12 %
Region
England
Producent
Distrikt
PDO English Quality Sparkling Wine
Sockerhalt
9 g/l
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Detta är en produkt för Restaurangkunder. Är du Privatperson? Klicka här
Passar Till
Inledningsvis som apéritif och till löjromstoast, krabb- eller hummersallad, pocherad/grillad/ugnsbakad lax eller röding med en citronklick, ostron eller skaldjur naturell. Och så klart till en klassisk fish n' chips!
Skaldjur
Aperitif
Smak
Elegant mousse med nyanserade aromer av citron, röda äpplen, vit persika, pocherat päron, knapriga röda bär, rostade nötter, nybakad brioche och äppelpaj som lägger sig runt den knivskarpa syran. Riktigt bra längd.
Doft
Djup, rik och intensiv doft av gröna och röda äpplen, honung och rostad brioche.
Kuriosa
Ett fantastiskt exempel på hur engelskt mousserande vin kan vara när det är som bäst. Druvorna kommer från Gusbournes egna vingårdar i Appledore, Kent och nära Goodwood i West Sussex. Vingårdarna har sydlig exponering. Jordmånen i Kent består huvudsakligen av lera blandad med sand och snäckskal. I South Downs, West Sussex består den av kritjord blandad med lerjord. Mikroklimatet i vingårdarna är varmt och torrt, med måttlig kustbris tack vare närheten till Engelska kanalen.
Vinifiering
Manuell skörd i oktober. Hela druvklasar pressas försiktigt och den nypressade musten vilar i 24-36 timmar. Jäsningen pågår 10 dagar vid 18-20C i temperaturkontrollerade tankar. En liten andel vin jäser i gamla ekfat för att öka komplexiteten. 100% av vinet genomgår malolaktisk jäsning så att det blir mjukare och rundare. Traditionell metod med andra jäsning i flaskan. Vinet ligger minimum 36 månader på sin jästfällning innan degorgering och omkorkning. Dosage: 9 gr/L.
Druvor
40% Chardonnay, 33% Pinot Meunier, 27% Pinot Noir
Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär