In English
Nyhet!

Crémant de Bordeaux Brut

Frankrike

Crémant de Bordeaux Brut

Frankrike

149:-

75 CL NATURKORK GLASFLASKA

Vinet har en balanserad och frisk smak med toner av solmogna gula äpplen, nötter samt uppfriskande toner av citronzest. Smaken är torr och frisk med behagliga bubblor och trevlig fruktighet. I eftersmaken finner man både gula stenfrukter, nektarin och mineralitet.

Art.Nr

2002914

Alkoholhalt

12,50 %

Region

Bordeaux

Sockerhalt

0.76 g/100ml

Art.Nr

2002914

Alkoholhalt

12,50 %

Region

Bordeaux

Sockerhalt

0.76 g/100ml

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Crémant, med sin fina balans mellan syra och komplexitet, är en mångsidig dryck som passar utmärkt till olika rätter. Den är idealisk som aperitif och passar utmärkt väl med ost, skaldjur, sushi eller lättare fiskrätter.

Fisk

Fisk

Buffémat

Buffémat

Grönsaker

Grönsaker

Ost

Ost

Sällskapsdryck

Sällskapsdryck

Aperitif

Aperitif

Smak

Vinet har en balanserad och frisk smak med toner av solmogna gula äpplen, nötter samt uppfriskande toner av citronzest. Smaken är torr och frisk med behagliga bubblor och trevlig fruktighet. I eftersmaken finner man både gula stenfrukter, nektarin och mineralitet.

Doft

Fin doft av gula stenfrukter, persika, mogen citron, vita blommor och eleganta inslag av mineralitet och en fin ton av en brioche.

Kuriosa

Crémant är en fransk benämning på mousserande viner som produceras enligt den traditionella metoden, där den andra jäsningen sker på flaska. I Frankrike finns idag åtta olika Crémant-områden: Crémant d'Alsace, Crémant de Bourgogne, Crémant de Die samt Crémant från Bordeaux, Jura, Savoie, Limoux och Loire. De mest framträdande och största produktionerna kommer från Alsace och Bourgogne.

Vinifiering

Druvorna skördas med maskin och pressas lätt innan musten jäser vid låg temperatur i rostfria ståltankar. Den andra jäsningen sker i flaska, precis som i Champagne som även kallas traditionella metoden, vinet vilar sedan på sin jästfällning i 9 månader.Efter degorgering tillsätts en dosage på 9 gr socker/l.

Druvor

Semillon 80%, Merlot 10%, Cabernet Franc 8%, Muscadelle 2%

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära