Här kan du dricka Beaujolais Nouveau 2024
86:-
75 CL SKRUVKORK GLASFLASKA
Smaken är elegant med toner av blåbär, lingon, ingefära, kanel, kryddnejlika och pomerans. Fin balans mellan sötma och syra samt en lång härlig eftersmak av julkryddor.
Sockerhalt
146 g/l
Fyllighet
Sötma
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Detta är en produkt för Restaurangkunder. Är du Privatperson? Klicka här
Passar Till
Sällskapsdryck. Perfekt till adventsfika med saffransbröd, pepparkakor och till ostbricka med grönmögelost.
Smak
Smaken är elegant med toner av blåbär, lingon, ingefära, kanel, kryddnejlika och pomerans. Fin balans mellan sötma och syra samt en lång härlig eftersmak av julkryddor.
Doft
Doften är stor och kryddig med inslag av kardemumma och kryddnejlika.
Kuriosa
Grythyttan Skogsglögg har producerats sedan 2001. Idag är den en uppskattad säsongsdryck till advent och på julbordet. Tillverkning och recept är unikt då fruktbasen är bär och äpple istället för vindruvor. Spendrups Bryggeri köpte den lilla glöggfabriken och tillhörande originalrecept 2021 och i samband med det fick flaskan sin gröna etikett. Severingstips: Förhöj smaken av julkryddor genom att servera Grythyttan Skogsglögg varm på traditionellt vis, gärna med mandel och russin. Eller servera den som en kall aperitíf med is och en tunn skiva apelsin. Öppnad flaska förvaras kyld och bör konsumeras inom tre veckor. Glögg i oöppnad förpackning bör konsumeras inom 18 månader.
Vinifiering
Grythyttans Skogsglögg är en bärvinsglögg från Bergslagen, gjord enligt ett klassiskt svenskt recept. Basen är svenska lingon och blåbär samt äpple och klassiska julkryddor, såsom kryddnejlika, kardemumma, pomerans och ingefära. Tillverkningen startar i maj med jäsning av bär- och fruktjuice tillsammans med kryddor på ståltank. Blenden får sedan ligga 3-4 veckor för att alla smaker ska extraheras ordentligt innan varsam filtrering sker. Efter sommaren är glöggen klar att buteljeras för att sedan få vila på flaska så att alla smaker integreras och glöggen blir som allra bäst lagom till jul.