In English

Grythyttan skogsglögg

Sverige

Grythyttan skogsglögg

Sverige

86:-

75 CL SKRUVKORK GLASFLASKA

Smaken är elegant med toner av blåbär, lingon, ingefära, kanel, kryddnejlika och pomerans. Fin balans mellan sötma och syra samt en lång härlig eftersmak av julkryddor.

Art.Nr

2621114

Alkoholhalt

14,50 %

Sockerhalt

146 g/l

Art.Nr

2621114

Alkoholhalt

14,50 %

Sockerhalt

146 g/l

Fyllighet

Sötma

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Sällskapsdryck. Perfekt till adventsfika med saffransbröd, pepparkakor och till ostbricka med grönmögelost.

Smak

Smaken är elegant med toner av blåbär, lingon, ingefära, kanel, kryddnejlika och pomerans. Fin balans mellan sötma och syra samt en lång härlig eftersmak av julkryddor.

Doft

Doften är stor och kryddig med inslag av kardemumma och kryddnejlika.

Kuriosa

Grythyttan Skogsglögg har producerats sedan 2001. Idag är den en uppskattad säsongsdryck till advent och på julbordet. Tillverkning och recept är unikt då fruktbasen är bär och äpple istället för vindruvor. Spendrups Bryggeri köpte den lilla glöggfabriken och tillhörande originalrecept 2021 och i samband med det fick flaskan sin gröna etikett. Severingstips: Förhöj smaken av julkryddor genom att servera Grythyttan Skogsglögg varm på traditionellt vis, gärna med mandel och russin. Eller servera den som en kall aperitíf med is och en tunn skiva apelsin. Öppnad flaska förvaras kyld och bör konsumeras inom tre veckor. Glögg i oöppnad förpackning bör konsumeras inom 18 månader.

Vinifiering

Grythyttans Skogsglögg är en bärvinsglögg från Bergslagen, gjord enligt ett klassiskt svenskt recept. Basen är svenska lingon och blåbär samt äpple och klassiska julkryddor, såsom kryddnejlika, kardemumma, pomerans och ingefära. Tillverkningen startar i maj med jäsning av bär- och fruktjuice tillsammans med kryddor på ståltank. Blenden får sedan ligga 3-4 veckor för att alla smaker ska extraheras ordentligt innan varsam filtrering sker. Efter sommaren är glöggen klar att buteljeras för att sedan få vila på flaska så att alla smaker integreras och glöggen blir som allra bäst lagom till jul.

Inspiration Dryckeslära
Lucy's Flower Shop fem år

Lucy's Flower Shop fem år

Romprovning med Plantation

Romprovning med Plantation

Tamnavulin Rob Roy

Tamnavulin Rob Roy

Tamnavulin Speyside Old Fashioned

Tamnavulin Speyside Old Fashioned

Tamnavulin Scotch Coffee

Tamnavulin Scotch Coffee

Tamnavulin Scotch & Soda

Tamnavulin Scotch & Soda

Tamnavulin New York Sour

Tamnavulin New York Sour

Dryckeslära