In English
Nyhet!
Veganskt

Chavin Zéro Syrah

Frankrike
Veganskt

Chavin Zéro Syrah

Frankrike

33:-

20 CL SKRUVKORK GLASFLASKA

Lätt till medelfylligt vin med toner av svarta vinbär, mörka mogna bär och örtiga inslag. Smaken är mjuk och elegant med ett långt avslut

Art.Nr

2667110

Alkoholhalt

0 %

Producent

Chavin

Sockerhalt

40 g/l

Art.Nr

2667110

Alkoholhalt

0 %

Producent

Chavin

Sockerhalt

40 g/l

Fyllighet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Vinets eleganta och fina struktur gör det till ett oerhört matvänligt alternativ. Passar till lika bra till en mustig gryta som till lite lättare rätter av kalv eller fågel.

Buffémat

Buffémat

Fläsk

Fläsk

Nöt

Nöt

Fågel

Fågel

Grönsaker

Grönsaker

Smak

Lätt till medelfylligt vin med toner av svarta vinbär, mörka mogna bär och örtiga inslag. Smaken är mjuk och elegant med ett långt avslut

Doft

Pigga toner av röd frukt, hallon, nypon och körsbär

Kuriosa

Chavin håller till i Béziers i Languedoc i södra Frankrike och är en av landets mest innovativa vinproducenter. Grundaren Mathilde Boulachin är född i Champagne, har en master i vin och mångårig erfarenhet från vinbranschen i både Frankrike och Sverige. År 2010 köpte hon mark i Languedoc för att kunna producera ursprungstypiska viner med tydligt hållbarhetsfokus. De flesta vinerna är därför ekologiskt certifierade och det finns även flera alkoholfria alternativ i producentens portfölj. På bara 14 år har Chavin blivit en enorm succé och exporteras numera till över 60 länder. De har även belönats med utmärkelsen Frankrikes bästa producent av alkoholfria viner.

Vinifiering

Nyckeln till ett bra alkoholfritt vin är att ha ett riktigt bra basvin att utgå ifrån. Vacuum Distillation är ett av de vanligaste och mest skonsamma sätt för att avalkoholisera vin. I denna process avlägsnas alkoholen från vinet genom att det värms till cirka 35 grader, för att alkoholen ska avdunsta utan att påverka smaken. Genom att avalkoholisera vinet enligt denna metod innan buteljering kan producenter säkerställa att konsumenterna får en autentisk smakupplevelse. De låga temperaturkraven under processen ger nämligen ett resultat som återspeglar den ursprungliga produktens smak och kvalitet. Metoden kräver inte heller att man tillsätter några tillsatser. Vakuumdestillerade viner är därför fria från konserveringsmedel och kemikalier (som potentiellt kan påverka deras smakprofil), vilket gör dem idealiska för den som vill njuta av sina favoritviner på ett naturligt sätt.

Fatkaraktär

Ingen Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära