In English
Veganskt

Chavin Zéro Chardonnay Sparkling

Frankrike
Veganskt

Chavin Zéro Chardonnay Sparkling

Frankrike

35:-

20 CL SKRUVKORK GLASFLASKA

Vinet har relativt liten sötma, smaken är frisk med eleganta toner av äpple, päron, brioche, citronzest och ett långt och välbalanserat avslut.

Art.Nr

2667210

Alkoholhalt

0 %

Producent

Chavin

Sockerhalt

40 g/l

Art.Nr

2667210

Alkoholhalt

0 %

Producent

Chavin

Sockerhalt

40 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Ett mångsidigt vin som passar lika bra till aperitif som till enklare rätter av fisk och skaldjur.

Skaldjur

Skaldjur

Fisk

Fisk

Buffémat

Buffémat

Grönsaker

Grönsaker

Ost

Ost

Sällskapsdryck

Sällskapsdryck

Aperitif

Aperitif

Smak

Vinet har relativt liten sötma, smaken är frisk med eleganta toner av äpple, päron, brioche, citronzest och ett långt och välbalanserat avslut.

Doft

Finstämd och fruktig doft med inslag av persika, äpple, brioche och mineral.

Kuriosa

Chavin håller till i Béziers i Languedoc i södra Frankrike och är en av landets mest innovativa vinproducenter. Grundaren Mathilde Boulachin är född i Champagne, har en master i vin och mångårig erfarenhet från vinbranschen i både Frankrike och Sverige. År 2010 köpte hon mark i Languedoc för att kunna producera ursprungstypiska viner med tydligt hållbarhetsfokus. De flesta vinerna är därför ekologiskt certifierade och det finns även flera alkoholfria alternativ i producentens portfölj. På bara 14 år har Chavin blivit en enorm succé och exporteras numera till över 60 länder. De har även belönats med utmärkelsen Frankrikes bästa producent av alkoholfria viner.

Vinifiering

Nyckeln till ett bra alkoholfritt vin är att ha ett riktigt bra basvin att utgå ifrån. Vacuum Distillation är ett av de vanligaste och mest skonsamma sätt för att avalkoholisera vin. I denna process avlägsnas alkoholen från vinet genom att det värms till cirka 35 grader, för att alkoholen ska avdunsta utan att påverka smaken. Genom att avalkoholisera vinet enligt denna metod innan buteljering kan producenter säkerställa att konsumenterna får en autentisk smakupplevelse. I samband med buteljering tillfördes kolsyra till vinet.

Fatkaraktär

Ingen Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära