Vin till julmat
35:-
20 CL SKRUVKORK GLASFLASKA
Vinet har relativt liten sötma, smaken är frisk med eleganta toner av äpple, päron, brioche, citronzest och ett långt och välbalanserat avslut.
Sockerhalt
40 g/l
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Passar Till
Ett mångsidigt vin som passar lika bra till aperitif som till enklare rätter av fisk och skaldjur.
Skaldjur
Fisk
Buffémat
Grönsaker
Ost
Sällskapsdryck
Aperitif
Smak
Vinet har relativt liten sötma, smaken är frisk med eleganta toner av äpple, päron, brioche, citronzest och ett långt och välbalanserat avslut.
Doft
Finstämd och fruktig doft med inslag av persika, äpple, brioche och mineral.
Kuriosa
Chavin håller till i Béziers i Languedoc i södra Frankrike och är en av landets mest innovativa vinproducenter. Grundaren Mathilde Boulachin är född i Champagne, har en master i vin och mångårig erfarenhet från vinbranschen i både Frankrike och Sverige. År 2010 köpte hon mark i Languedoc för att kunna producera ursprungstypiska viner med tydligt hållbarhetsfokus. De flesta vinerna är därför ekologiskt certifierade och det finns även flera alkoholfria alternativ i producentens portfölj. På bara 14 år har Chavin blivit en enorm succé och exporteras numera till över 60 länder. De har även belönats med utmärkelsen Frankrikes bästa producent av alkoholfria viner.
Vinifiering
Nyckeln till ett bra alkoholfritt vin är att ha ett riktigt bra basvin att utgå ifrån. Vacuum Distillation är ett av de vanligaste och mest skonsamma sätt för att avalkoholisera vin. I denna process avlägsnas alkoholen från vinet genom att det värms till cirka 35 grader, för att alkoholen ska avdunsta utan att påverka smaken. Genom att avalkoholisera vinet enligt denna metod innan buteljering kan producenter säkerställa att konsumenterna får en autentisk smakupplevelse. I samband med buteljering tillfördes kolsyra till vinet.
Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär