Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
Vintips: Domaine Rolet Arbois Rouge Tradition
Grönkålssallad
Sätt ugnen på 175 grader.
Fräs den hackade pumpan med löken i en tjockbottnad kastrull. Låt alltsammans koka mjukt i ca 15 minuter. Mixa sedan i matberedare med knivblad tills pumpa-lökblandningen är helt slät. Smaksätt med salt, peppar och litet citronsaft. Fräs den finhackade svampen med smör, i en stekpanna, tills vätskan kokat bort ordentligt. Smaksätt med salt och peppar samt hackad persilja och låt svalna. Smöra en ugnsfast form med låga kanter. Börja med två filodegsark, pensla dem med smör emellan. Bred ut ett jämnt lager med pumpacrème, sedan stekt svamp, sedan filodeg som penslats med smör. Upprepa i ca 8 lager. Avsluta med svamp och skivad getost, baka flarnet i ugnen tills filodegen är frasig och gyllenbrun. Garnera med hackade örter och ringla honung över. Smaksätt med flingsalt.
Grönkålssallad
Lägg den förberedda grönkålen i en bunke tillsammans med den skivade löken. Smaksätt med ättika, olja, salt och peppar. Blanda väl. Vänd till sist ner äppelskivorna. Garnera med russin eller torkade tranbär.
Vintips: Domaine Rolet Arbois Rouge Tradition