In English

Snabbrisotto med räkor, soltorkade tomater & citronskal

Vintips: Cantina Zaccagnini dal Tralcetto Pecorino

snabbrisotto med räkor, soltorkade tomater & citronskal

Ingredienser
  • 3 dl avorioris
  • 50 g smör
  • 2 st schalottenlökar, skalade och hackade
  • 2 st vitlöksklyftor, skalade och finhackade.
  • 2 dl torrt, vitt vin (gärna Cantina Zaccagnini dal Tralcetto Pecorino)
  • 5-6 dl fiskbuljong eller räkfond.
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl soltorkade tomater, skurna i mindre tärningar
  • 1 citron – tvättad, rivet skal
  • 2 dl riven parmesan, från bit.
  • Salt och peppar
  • Stora räkor 

Gör så här

Skala räkorna och ställ åt sidan. I en tjockbottnad panna, fräs avorioris i smör på låg värme tillsammans med schalottenlök och vitlök , utan att det tar färg. Slå över vitt vin och en liten del buljong, späd då och då med resten av buljongen allt eftersom vätskan kokar in. Rör kontinuerligt så att inte risotton bränner fast i botten. Avsluta gärna när risotton är lite al-dente, ca 15-20 min. Tillsätt crème fraiche, parmesanost, soltorkade tomater och rivet citronskal. Smaka av med salt och peppar. Rör i de skalade räkorna och lägg upp i ett serveringsfat.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept