In English

Småplock med snabb tartarsås

Vintips: Same Same Cava Brut Nature The Grape Collective

småplock med snabb tartarsås

Ingredienser

4-6 personer

  • 300 g färdigt panerad bläckfisk
  • 1 dl frityrolja
  • 300 g kokt bläckfisk
  • 4 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 75 g chorizo, strimlad
  • 250 g kronärtskocka
  • 6 sardeller
  • 6 soltorkade tomater

Tartarsås

  • 2 msk kapris, hackad
  • 1 dl majonnaäs
  • 1 msk fransk senap
  • Salt, finmalen svartpeppar

Gör så här

Värm frityroljan till 180 C i en kastrull med höga kanter.

Fritera den panerade bläckfisken tills den blir gyllene och krispig. Ta upp, låt rinna av på hushållspapper.

Fräs den kokta bläckfisken i olivolja tillsammans med vitlöken och den strimlade chorizon. Smaksätt med hackad persilja, salt och nymald svartpeppar.

Skär kronärtskockor i mindre bitar, garnera med sardell, soltorkad tomat och sätt en tandpetare i varje bit. Lägg upp på fat.


Tartarsåsen

Blanda ingredienserna till tartarsåsen.

Servera såsen till de tre smårätterna – friterad bläckfisk, fräst bläckfisk och kronärtskockor.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept

På den här webbplatsen förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 20 år för att besöka den.