In English

Småplock med snabb tartarsås

Vintips: Same Same Cava Brut Nature The Grape Collective

småplock med snabb tartarsås

Ingredienser

4-6 personer

  • 300 g färdigt panerad bläckfisk
  • 1 dl frityrolja
  • 300 g kokt bläckfisk
  • 4 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 75 g chorizo, strimlad
  • 250 g kronärtskocka
  • 6 sardeller
  • 6 soltorkade tomater

Tartarsås

  • 2 msk kapris, hackad
  • 1 dl majonnaäs
  • 1 msk fransk senap
  • Salt, finmalen svartpeppar

Gör så här

Värm frityroljan till 180 C i en kastrull med höga kanter.

Fritera den panerade bläckfisken tills den blir gyllene och krispig. Ta upp, låt rinna av på hushållspapper.

Fräs den kokta bläckfisken i olivolja tillsammans med vitlöken och den strimlade chorizon. Smaksätt med hackad persilja, salt och nymald svartpeppar.

Skär kronärtskockor i mindre bitar, garnera med sardell, soltorkad tomat och sätt en tandpetare i varje bit. Lägg upp på fat.


Tartarsåsen

Blanda ingredienserna till tartarsåsen.

Servera såsen till de tre smårätterna – friterad bläckfisk, fräst bläckfisk och kronärtskockor.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept