In English

Rostad pumpa och rotselleri med grön ärtrisotto

Serveras som varmrätt, recept till 4 personer

Vintips: Chavin Languedoc Blanc

rostad pumpa och rotselleri

Ingredienser
  • 150 g butternutpumpa
  • 150 g rotselleri
  • 3 dl avioriris
  • 40 g schalottenlök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 8 salviablad (färska)
  • 300 g gröna ärter
  • 2 dl vitvin
  • Ca 7 dl grönsaksbuljong
  • 100 g färskriven parmesanost
  • 75 g smör
  • Hyvlad parmesan till serveringen

Gör så här

Skär pumpa och rotselleri i tärningar på 1×1 cm. Rosta dem i olivolja, tillsammans med 2 vitlöksklyftor, tills de fått fin färg.

Finhacka schalottenlöken och den resterande vitlöksklyftan, stek i smör tillsammans med riset. Häll sedan på vitt vin och hönsbuljong och låt koka på svag värme. Mixa ärterna i mixer och passera dem därefter.  

Fritera salviabladen. När riset börjar bli klart, med bara en liten kärna inuti, vänder man i riven parmesanost, resterande smör och grönärtspurén och smakar av med salt och peppar.

Servera med de rostade grönsakerna och toppa med hyvlad parmesan och friterade salviablad.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept