Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
Serveras som varmrätt, recept till 4 personer
Vintips: Chavin Languedoc Blanc
Skär pumpa och rotselleri i tärningar på 1×1 cm. Rosta dem i olivolja, tillsammans med 2 vitlöksklyftor, tills de fått fin färg.
Finhacka schalottenlöken och den resterande vitlöksklyftan, stek i smör tillsammans med riset. Häll sedan på vitt vin och hönsbuljong och låt koka på svag värme. Mixa ärterna i mixer och passera dem därefter.
Fritera salviabladen. När riset börjar bli klart, med bara en liten kärna inuti, vänder man i riven parmesanost, resterande smör och grönärtspurén och smakar av med salt och peppar.
Servera med de rostade grönsakerna och toppa med hyvlad parmesan och friterade salviablad.
Vintips: Chavin Languedoc Blanc