In English

Pasta vongole

Vintips: Laroche L Chardonnay

pasta vongole

Ingredienser

Använd gärna grövre juste pasta – man tager vad man haver – här är en lyxig variant men receptet blir gott med bara räkor. Till 4 personer:

  • 500 g grövre spagetti eller tagliatelli
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 10 halverade kvisttomater
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, skalade & finskivade
  • 1 bit röd chilifrukt, finhackad
  • 500 g vongole- eller blåmusslor
  • 200 g bläckfisk
  • 6 havskräftor eller vanliga räkor

Gör så här

Tvätta och borsta musslorna. 

Koka upp vatten & salt i en rymlig kastrull.  Koka pastan några minuter al dente och häll av pastan i ett durkslag.

Använd en bred kastrull eller panna. Fräs tomathalvorna i en blandning av smör och olivolja tillsammans med lök, vitlök och chilifrukt så tomaterna blir härligt mosade. Tillsätt musslorna och låt de fräsa med tills de öppnar sig och släpper sin goda saft, tillsätt bläckfisken och kräftorna/räkorna. garnera med lite färsk timjan salt och peppar från kvarn och servera lite riven parmesan till.

Blanda pasta och sås, salta & peppra. Garnera med lite färsk timjan eller persilja och parmesan vid sidan om. Servera på direkten! 


Vintips:

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept