In English

Ostron med picklad fänkål och körvelolja

Vintips: Anna de Codorníu Organic

ostron med picklad fänkål och körvelolja

Ingredienser

4 pers

  • 4 st ostron
  • 1 liten fänkål
  • 1 dl socker
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl matolja
  • 50 g färsk körvel
  • 50 g spenat

Gör så här

Blanda socker och vinäger. Hacka fänkålen fint för hand eller i en matberedare. Vänd ner i socker-vinägerlösningen och låt dra i ca 2 timmar.


Värm oljan till 70 C. Lägg körvel och spenat i en kannmixer och häll i oljan. Mixa tills det ryker om oljan och fänkål och spenat är fint mixade. Sila oljan och låt svalna.


Öppna ostronen. Toppa med den picklade fänkålen, körvel- och spenatolja och finplockade körvelblad.

Vintips:

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept