In English

Ostron med picklad fänkål och körvelolja

Vintips: Same Same Cava Brut Nature The Grape Collective

ostron med picklad fänkål och körvelolja

Ingredienser

4 pers

  • 4 st ostron
  • 1 liten fänkål
  • 1 dl socker
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl matolja
  • 50 g färsk körvel
  • 50 g spenat

Gör så här

Blanda socker och vinäger. Hacka fänkålen fint för hand eller i en matberedare. Vänd ner i socker-vinägerlösningen och låt dra i ca 2 timmar.


Värm oljan till 70 C. Lägg körvel och spenat i en kannmixer och häll i oljan. Mixa tills det ryker om oljan och fänkål och spenat är fint mixade. Sila oljan och låt svalna.


Öppna ostronen. Toppa med den picklade fänkålen, körvel- och spenatolja och finplockade körvelblad.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept

På den här webbplatsen förekommer det information om alkoholhaltiga drycker och du måste ha fyllt 20 år för att besöka den.