In English

Moules på grillen

Vintips: Same Same Cava Brut Nature The Grape Collective

moules på grillen

Ingredienser
  • Pommes frites, färdigköpt på gatuköket.
  • Köpt aioli smaksatt med gräslök eller ramslök
  • 2 stora ark aluminiumfolie
  • 1 kg musslor, tvättade och
  • skägget borttaget
  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

Rensa och skrubba musslorna rena från sjögräs och alger – ta även bort den lilla tafsen på sidan. Ta ett större dubbelt foliepack och lägg i musslor, hackad lök och vitlök. Stänk över vin. Salta och peppra. Stäng igen paketet, förslut ordentligt.

Lägg paketet på grillen, gärna under lock, direkt på glöden ca 10 minuter. När alla musslor öppnat sig är musslorna färdiga. De som inte öppnat sig slängs bort.

Serveras med pommes frites, aioli och hackad persilja.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept