In English

magiska tapas

Vintips: El Coto Crianza

korvsafari och magiska tapas

Ingredienser

Saffransstekt zucchini

  • 3 msk olivolja
  • 1 zucchini, snedskuren i 2 cm bitar
  • 2 vitlöksklyftor, skalade, finhackade
  • ½ citron, rivet skal och saft
  • 2 msk skuren bladpersilja
  • Saffran, en nypa
  • Salt och peppar från kvarn

Champinjoner a la grec

  • 250 gr champinjoner delade i kvartar
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm torkad timjan
  • 2 msk persilja, finskuren
  • Salt och peppar från kvarn

Rostade paprikor

  • 2 paprikor, röda och gula
  • ½ citron, rivet skal och saft
  • 1 dl färsk persilja eller basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • Salt och peppar från kvarn

Gör så här

Saffransstekt zucchini:
Stek zucchinin gyllenbrun i olivolja, tillsätt vitlök, saffran och citronskal. Pressa över citronsaften. Smaksätt med salt, peppar och strö över den hackade persiljan.

Champinjoner a la grec
Beredning: Fräs champinjonerna i lite olivolja några minuter. Tillsätt vitlök, smaksätt med salt, svartpeppar och timjan. Salta och peppra från kvarn. Tillsätt persiljan precis innan servering.

Rostade paprikor
Beredning: Sätt ugnen på 200 grader. Skär paprikorna i halvor, ta ur kärnhusen. Placera paprikorna på galler och grilla i ugnen ca 15 minuter tills skalen börjar svartna. Lägg paprikorna i en plastpåse att svalna, dra sedan av skalen. Blanda alla ingredienserna till en röra. Lägg upp paprikorna på ett vackert fat

Vintips: El Coto Crianza

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept